AktualityPre detiŠkoly

„Štúrovčatá“ majú na hľadanie pokladu nos

poradna

 www.zlatemoravce.info

Cesta k získaniu ukrytého pokladu býva zradná a tŕnistá, ale, ako nás presvedčili deti z materskej školy na Štúrovej ulici, nie neprekonateľná a nezdolateľná. V pondelok 10. júna ako hríby po daždi vyrástla v areáli školy indiánska osada „Zlaté srdce“, nechýbal oheň ani tradičné indiánske „típí“ (teepee- indiánsky stan). Po nájdení vhodného miesta na usadenie a usídlenie prišiel na rad pre indiánov známy pozdrav howgh, ktorý sa postaral o ich spriatelenie. Tanec slnka a hra na tamtam, ako aj vyfúknutá bublina šťastia, so sebou priniesli získanie moci a sily na prekonanie rôznych prekážok vedúcich k osade a získaniu pokladu. Indiáni v sprievode pani učiteliek prešli jaskyňou duchov, museli určitý úsek preliezť rúčkovaním po lane, k bizónovi sa dostali cez horiaci kruh, ktorý im otvoril cestu k zdolávaniu ďalších prekážok. Jednou z nich bolo slalomové prechádzanie okolo indiánskych totemov a ďalej stretli aj orla (spustenie šmykom dolu). Indiáni sa nevzdávali a stále sa sťahovali aj so záťažou, ktorú museli preniesť, nezastavila ich ani jaskyňa Diamant či labyrint, ktorý strážil obrovský pavúk – tarantula. Cieľ bol na dosah a po preplávaní člnom na druhý breh nasledovala posledná zastávka venovaná ryžovaniu zlata, až sa všetci stretli spolu vo svojej novej osade. Posedeli len chvíľku, stihli si ešte zatancovať a hneď sa vrhli na hľadanie pokladu, ktorý našli priam bleskovou rýchlosťou. Nájdené totemy na šnúrkach, ako znak prebývania v osade, im boli zavesené priamo na krk. Okrem nich dostali aj sladké maškrty, ktoré im priniesol pán primátor Peter Lednár, ktorý spolu s rodičmi deti povzbudzoval a pozorne sledoval pri tom, ako každú z prekážok malí indiáni priam zvalcovali.

Príjemne unavení indiáni si oddýchli pri dobrom občerstvení a rodičia medzitým opekali dobroty nad ohňom.

Program sa ale ani zďaleka nekončil, deti si mohli so záujmom pozrieť prácu kynológov odzrkadľujúcu úzku spoluprácu medzi psíkom a majiteľom.

Pri sledovaní celého priebehu akcie bolo jasné, že najväčším pokladom pre prítomných rodičov sú ich ratolesti a naopak pre malých indiánov ich rodičia. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí akokoľvek pomohli a prispeli k tomu, aby v indiánskej osade nič v tento deň nechýbalo a všetko prebehlo hladko a v dobrej nálade.

M. Petrovičová

Informácie poskytla Lídia Bajaníková, riaditeľka

[nggallery id=435]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button