AktualityKultúraPodujatiaŠkoly

Slávnostná akadémia zlatomoraveckých škôl

poradna

 

Z príležitosti 900. výročia prvej písomnej zmienky mesta Zlaté Moravce sa ešte v priebehu júna (19.) uskutočnila v divadelnej sále MSKŠ Slávnostná akadémia. Kultúrny program, ktorým nás sprevádzali Vierka Striešková a Lukáš Belica, si pripravili všetky základné a materské školy v našom meste. Doplnený bol o prezentáciu histórie jednotlivých škôl. Vystúpenia si prišili pozrieť aj zástupcovia Mesta: primátor mesta Peter Lednár, prednosta MsÚ Roman Šíra, viceprimátor Jozef Škvarenina a poslanci Mestského zastupiteľstva.

Ako prvé so svojím programom vystúpili deti z materskej školy z Prílep. Na akadémii predniesli báseň Môj macík a riekanky. V programe pokračovala MŠ na Štúrovej ul. tancom, do ktorého boli zapojené aj učiteľky a nechýbala ani motorka. S tanečným pásmom na tému Jánošík vystúpili deti z  MŠ na Slnečnej ul. Ako sa na správnych kovbojov patrí, si javisko podmanili svojím tancom deti z  MŠ na Kalinčiakovej ul.,  ich druhým číslom bol prednes prózy O lietajúcej machuli. Deti zo Žitavského nábrežia nám predviedli tanec Na skle maľované.

Zo základných škôl ako prvá začala ZŠ na Mojmírovej ul. divadelnou scénkou Včera a dnes, kde sme si mohli oprášiť spomienky na to, ako to fungovalo v školách kedysi, keď do školských lavíc zasadli staršie ročníky.

„Pribinka“ je známa svojimi mažoretkami a tie nesklamali ani teraz, vystriedal ich prednes básne s názvom Čert a mních a ich vstup sa ukončil spevom pesničky Láska k rodine.

Za Základnú umeleckú školu vystúpilo akordeónové duo a tanec predviedli krásne orientálne tanečnice.

Hru na husliach (Mozart) predviedla žiačka zo ZŠ na Robotníckej ul. a po nej nám žiaci predviedli, ako sa správne tancuje valčík.

Základná škola sv. Don Bosca sa prezentovala piesňou Feeling good, básňou Ak a spevom ľudových piesní. Príjemné popoludnie vyvrcholilo tanečnými vystúpeniami pod patronátom Centra voľného času.

Skladba programu bola pútavá, hravá, aj zábavná. Všetci svoje vystúpenia zvládli na výbornú a toto ohodnotenie podľa klasifikácie v školách ako jednotka, patrí aj moderátorskej dvojici, ktorá nás previedla zaujímavými a pre niektorých aj neznámymi zákutiami histórie jednotlivých škôl.

M. Petrovičová

[nggallery id=456]

[hr]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button