AktualityOznamy

Dane treba platiť včas

poradna

Samosprávy dlhodobo bojujú s nedostatkom finančných prostriedkov a miestne dane a poplatky patria k základným príjmom rozpočtu miest a obcí.

Chceme preto občanov upozorniť, že Mesto Zlaté Moravce ako správca dane je podľa § 156 zákona č. 563/2009 Z.z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov povinné pristúpiť k vyrubovaniu úroku z omeškania v prípade, že daňový subjekt nezaplatí daň, alebo splátku dane v ustanovenej lehote alebo výške určenej v rozhodnutí Mesta Zlaté Moravce. Rozhodujúcim dátumom pre určenie termínu splatnosti miestnych daní a poplatku za komunálny odpad je dátum doručenia (nie dátum vystavenia rozhodnutia na daň).

Okolité mestá a obce uplatňujú sankcie už dlhodobo a Mesto Zlaté Moravce nemôže tolerovať „neplatičstvo“ na úkor občanov, ktorí miestne dane a poplatky zodpovedne platia.

Preto apelujeme na občanov, aby zaplatili dane včas a v správnej výške, predídu tým sankciám, prípadne exekučným konaniam. Občania sa môžu na problematiku miestnych daní informovať telefonicky, e-mailom, alebo priamo osobne na mestskom úrade.

Mestský úrad Zlaté Moravce

oddelenie miestnych daní

a vymáhania pohľadávok

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button