AktualityŠport

Majstrovstvá Slovenska v ultimate frisbee na Mestských športoviskách

poradna

 

V dňoch 21. – 22. 9. 2013 sa v Zlatých Moravciach konali Majstrovstvá Slovenska v ultimate frisbee, ktoré organizuje Slovenská asociácia Frisbee (SAF) a ktoré sú pravidelne každý rok vyvrcholením slovenskej domácej sezóny v diskových športoch. Na turnaji súťažilo osem tímov, ktoré si vybojovali miesto z augustového kvalifikačného turnaja v Čani.

Prvé miesto obhájil z minulého roku tím Mental Discorders z Bratislavy, ktorý zároveň získal novú putovnú cenu pre majstra Slovenska. Na druhom mieste skončil tím Morthens Trnava, a bronzové medaile získali Outsiterz Bratislava. Na ďalších miestach sa umiestnili Baník Prievidza, U.F.O. Špačince, KEFear Košice, domáci tím Golden Ants Zlaté Moravce a napokon Kus plastu Senica. Cenu Spirit of the Game, ktorú udeľujú samotní hráči za najférovejší prístup počas turnaja, získal tím Outsiterz.

Počas turnaja prebehli aj súťaže o titul Majstra Slovenska v individuálnych diskových disciplínach. V hode do diaľky zvíťazili Roman Dubovský a Petra Morávková z Bratislavy s výkonmi 82,9 m a 66,3 m, a v disciplíne Samochyt (SCF) Andrej Turan a Kristína Jarošová.

Súťažiacim sa bol prihovoriť aj primátor mesta Zlatých Moraviec Peter Lednár. Prejavil im svoj obdiv, poďakovanie a podporu s prianím ďalších úspechov v udržiavaní tohto zaujímavého športu na tak skvelej profesionálnej úrovni.

Informácie poskytol Richard Kollár, SAF

-lr-

[hr]
obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button