AktualityprojektyŠkoly

Mesto Zlaté Moravce úspešné v ďalšom projekte

poradna

 zivaenergia-rgb-ai-gif

 

Mesto Zlaté Moravce má prostredníctvom Materskej školy na Kalinčiakovej, Zlaté Moravce záujem o nahradenie časti existujúceho jej vnútroareálového osvetlenia za solárne. Preto sa zapojilo do projektu ZSE Energia, a.s. – Nadačný Fond Živá energia v spolupráci s nadáciou Ekopolis pod názvom „Solárna energia v škôlke.“

Projekt bol vypracovaný na náhradu piatich, už existujúcich svietidiel (s celkovým výkonom jedného svietidla 125 W), za fotovoltaické lampy, ktorých súčasťou je svietidlo LED (s viac ako 200 ks LED diod) s vlastným akumulátorom. Uvedené zariadenie nebude závislé od pripojenia do elektrickej siete.

Z celkovej súčasnej spotreby elektrickej energie v tejto materskej škôlke predstavuje vonkajšie osvetlenie až 12,4 %. Prostredníctvom tohto projektu má Mesto Zlaté Moravce záujem znížiť túto spotrebu na polovičnú hodnotu a teda aj vynaložené prostriedky, z čoho vyplýva na jednej strane zníženie energetickej náročnosti osvetlenia MŠ na 6,2 % voči celkovej spotrebe elektrickej energie, čo predstavuje 2053,5 kWh.

image004image003

Nakoľko bolo naše Mesto v projekte vyhodnotené ako úspešné, dňa 27. septembra sa v rámci slávnostného otvorenia Jarmoku spojeného s oslavami 900. výročia prvej písomnej zmienky o našom meste, uskutoční slávnostný akt odovzdania šeku v hodnote 5 765 € donorom ZSE Energia, a.s., v spolupráci s nadáciou Ekopolis, primátorovi mesta, Petrovi Lednárovi.

Popri odovzdaní šeku nám ZSE Energia, a.s. Poskytla v rámci finančnej podpory Nadačného Fonfu Živá energia pri Nádácii Ekopolis sprievodnú detskú aktivitu (detský stan s Ekodomčekom, prípadne BikeLab, ktorá bude sústredená na Námestí A. Hlinku.

 

Ľubomíra Rosinská

[hr]
obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button