Oznamy

Aby mal tento sviatočný víkend aj prívlastok pokojný

poradna

Blížia sa „dušičkové“ sviatky, ktoré na naše cesty a cintoríny nevytiahnu len vodičov so svojimi rodinami, do ulíc vyrazia aj tí s nepoctivými myšlienkami.

Policajti v Nitrianskom kraji každoročne v tomto období venujú zvýšenú pozornosť bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky a vo zvýšenej miere kontrolujú aj priestory parkovísk pred cintorínmi v mestách a obciach. Inak tomu nebude ani v tomto roku.

Policajti však nemôžu byť všade a preto vodičom radia, aby zlodejom nedávali žiadnu šancu. Veď autorádia, osobné veci, tašky a peňaženky, len tak pohodené v aute, sú hotovým lákadlom. Šikovnému zlodejovi trvá vypáčenie auta zopár sekúnd, ale škoda, ktorú napácha sa nedá napraviť ani za pár týždňov. Policajti budú dohliadať aj na bezpečnosť chodcov, ktorí sú najrizikovejšou skupinou na ceste. Pred cintorínmi budú rozdávať reflexné prvky a pripomínať, aké dôležité je byť videný. Tmavé oblečenie totiž robí za zníženej viditeľnosti chodca neviditeľného.

Zároveň polícia vyzýva vodičov, aby v tomto čase zvýšenej premávky, zvýšili aj svoju opatrnosť a ohľaduplnosť k ostatným účastníkom cestnej premávky.

Informácie poskytla hovorkyňa Božena Bruchterová za Krajské riaditeľstvo policajného zboru v Nitre


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button