Aktualityprojekty

Ďalšie vzdelávanie – cesta k zlepšeniu kvality života seniorov

poradna

www.zlatemoravce.info

Mestu Zlaté Moravce bola schválená Žiadosť o nenávratný finančný príspevok „Ďalšie vzdelávanie – cesta k zlepšeniu kvality života seniorov“ v rámci Operačného programu Vzdelávanie, Prioritná os 2 – Ďalšie vzdelávanie ako nástroj rozvoja ĽZ, Opatrenie 2.1 – Podpora ďalšieho vzdelávania. Plánovaný termín realizácie projektu je od 08/2013 s predpokladaným termínom ukončenia 01/2015. Strategickým cieľom projektu je zabezpečiť zlepšenie kvality života seniorov a umožniť im lepšie sa zapájať do spoločnosti podľa ich potrieb, túžob a schopností a upevniť medzigeneračnú solidaritu.

Špecifickým cieľom projektu je realizácia vzdelávacích aktivít pre seniorov podporujúcich rozvoj kľúčových kompetencií, akými sú napríklad práca s PC, právna gramotnosť, spoločenská etiketa a pod. Keďže vzdelávanie seniorov sa javí ako jedna zo základných a nevyhnutných podmienok zabezpečenia aktívneho starnutia a zvýšenia kvality života seniorov, ktorých podiel v EÚ, aj SR stále narastá, realizácia projektu má priamy vplyv na prispôsobenie vzdelávacieho systému potrebám vedomostnej spoločnosti. Zároveň realizácia projektu bude mať pozitívny vplyv aj na zvýšenie zamestnanosti osôb nad 50 rokov, čo je tiež jednou z priorít strategických dokumentov zameraných na oblasti zamestnanosti (napr. Lisabonská stratégia a pod.).

Realizácia aktivít projektu zabezpečí podporu aktívneho starnutia, zvýšenie solidarity medzi generáciami a vitalitu a dôstojnosť všetkých ľudí, ako aj mobilizáciu starších osôb bez ohľadu na ich pôvod, čo im umožní viesť kvalitný a nezávislý život.

Projekt získal nenávratný finančný príspevok vo výške 93 641,78 EUR.

Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button