AktualitySamospráva

Návšteva z Veľvyslanectva Ruskej federácie

poradna

Tretieho decembra sa primátor Peter Lednár stretol so zástupcami Veľvyslanectva Ruskej federácie v Slovenskej republike, prvým tajomníkom Petrom Borisovom a radcom Sergeyom Krylovom.

Spoločne si prezreli mesto Zlaté Moravce a z ruskej strany zaznel prísľub podpory a spolupráce pri zveľadení zelene a prostredia, ktoré obklopuje Pomník partizána na Námestí Hrdinov.

Táto spomienka na 1. a 2. svetovú vojnu, ako pamiatka na padlých hrdinov, ktorí položili svoje životy v boji proti fašizmu za našu vlasť a mesto Zlaté Moravce, si zaslúži byť umiestnená v priestore, ktoré predovšetkým lahodí oku občanov a ktoré by mu malo dodať jedinečnosť a honosnejší význam predovšetkým z pohľadu histórie.

Keďže sa tu niekoľkokrát do roka konajú slávnosti k spomienke, úcte a vďake zosnulým a keďže je pamätník umiestnený v centre mesta, Veľvyslanectvo Ruskej federácie pomôže v skultúrnení priestoru, ktorý túto pamätihodnosť dotvára.

Ľ. Rosinská

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button