i-POSTPre deti

Rozdávať lásku a darčeky rozhodne chceme

poradna

Vianočné obdobie sa spája s rôznymi tradíciami a zvykmi. K tým najznámejším rozhodne patrí rozdávanie lásky a darčekov, pretože väčšina ľudí si v tomto období pripomína najväčší dar, aký kedy ľudstvo zažilo – dar od Boha motivovaný najväčšou láskou, narodenie Ježiša Krista. Aj keď v skutočnosti nevieme kedy sa Ježiš narodil, ale faktom je, že Všemohúci Boh, stvoriteľ života, Zeme, vesmíru, bol ochotný vymeniť slávu nebies za pokoru maštale kvôli mne a kvôli tebe…

ovdAj keď u nás, v Kresťanskom centre Zlaté Moravce si na tradície nepotrpíme, ale rozdávať lásku a darčeky rozhodne chceme. Naša cirkev každoročne sprostredkúva pre núdzne deti na Slovensku vianočné darčeky vo forme škatule od topánok naplnenej rôznymi vecičkami, sladkosťami, farbičkami, hygienickými potrebami a pod. Tieto balíčky pripravujú dobrí ľudia v krajinách ako USA, Kanada, Nemecko, Veľká Británia ako posolstvo Božej lásky a požehnania pre deti, ktoré na Vianoce nedostanú nič alebo len málo. Medzinárodná organizácia Samaritan’s Purse už niekoľko desaťročí organizuje program „Operácia vianočné dieťa“ a distribuovala vyše 100 miliónov darčekov. U nás, v Zlatých Moravciach sa zapájame už šiesty rok tak, že prinášame darčeky a vianočný program pre dievčatá z Re-edukačného centra. Keďže v minulom roku sme založili spoločenstvo Kresťanské centrum Zlaté Moravce a máme viac dobrovoľníkov a prostriedkov, tak sme tohtoročné Vianoce mohli rozšíriť záber tejto akcie. Preto sme oslovili ÚPSVaR, ktorý rozoslal pozvánky do rodín s deťmi v hmotnej núdzi a pripravili sme Vianočný program v spolupráci s Mestským strediskom kultúry a športu a Mestom Zlaté Moravce, kde vystúpili deti so svojim programom, kapela KCZM a rodina Partlových s krásnymi koledami. Akciu podporil svojou účasťou a príhovorom aj primátor Zlatých Moraviec, Ing. Peter Lednár, CSc., ktorý aj „vyhrnul rukávy“ a pridal sa k dobrovoľníkom rozdávajúcim darčeky. Rozdali sme 300 darčekov.

Srdečná vďaka patrí Mestskému stredisku kultúry a športu za poskytnutie Divadelnej sály, Mestu Zlaté Moravce zastúpenému osobne pánom primátorom, Charite Apoštolskej cirkvi na Slovensku za sprostredkovanie darčekov, firme MS KOV za dopravu balíčkov a všetkým dobrovoľníkom za pomoc. Veríme, že akciu zopakujeme aj v roku 2014, do ktorého Vám zároveň želáme len to najlepšie.

Michal Klučiar

pastor Kresťanského centra Zlaté Moravce

 http://krestanskecentrum.sk/

Samaritan’s Purse


 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button