Pre deti

December v Materskej škole na Slnečnej ulici

poradna

V materskej škole patrí december medzi najkrajšie ale zároveň aj medzi najhektickejšie mesiace v roku… a keď ho máme za nami, často sa k nemu vraciame, spomíname na pekné sviatočné chvíľky. Na prahu nového roka zaspomínajte spolu s nami… Aby sme do Vianoc všetko stihli, začíname už zapálením prvej sviece na začiatku decembra a potom, ako sa postupne zapaľujú sviece na adventnom venci, tak aj my postupne napĺňame všetky ciele. Tento rok sme sa naštartovali netradične – pohybovou šou. 5. decembra bolo veselo s majstrom Knik-knak, perfektným ovládačom netradičných pohybových pomôcok. Deti si vyskúšali žonglovanie s hviezdičkami, kolkami, tvist na balančných doskách, hru na ohybnú dlhú rúru, ponaháňali neposlušné lopty… a na záver sa všetci roztancovali so zvoleným náradím. Atmosféra predstavenia bola spontánna, deti sa smelo zapájali do aktivít.

Prišiel ku nám pán Mikuláš… tak si deti vyspevovali od rána 11. decembra. Vedeli, že prišiel ten deň, kedy bude v materskej škole veľká slávnosť a príde aj Mikuláš. Vyzdobená trieda, ktorej trónil vysvietený stromček, sa popoludní zaplnila rodičmi, súrodencami a starými rodičmi. Presne o pol štvrtej sa ozvala vianočná hudba a hlásenie miestneho rozhlasu, ktoré otvorilo vianočnú tržnicu. Vianočná tržnica zrazu ožila predavačmi kaprov, sušených húb a slív, ovocia, ozdôb i prskaviek. Mohli ste nakúpiť mrkvu, petržel ako slonie zuby i kapustu po ktorej to myslí. Nechýbal ani predavač stromčekov a imela pre šťastíčko. Tými šikovnými trhovníkmi boli naše deti vyobliekané do krojov. Išlo im to výborne, čo ocenil aj Mikuláš, ktorý na trhoch nakúpil balíčky a obdaroval nimi šikovné deti. Slávnostná a radostná atmosféra vyvrcholila poďakovaním detí Mikulášovi za balíčky, ktorý deťom povedal, že sa na ne teší aj na budúci rok. Potom sme si slávnostnú atmosféru predĺžili spolu s rodičmi posedením pri vianočnom punči a koláčikoch a tak zavŕšili jeden z pekných decembrových dní našich detí.

Tento rok sme mali Mikuláša v materskej škole dvakrát. Okrem 11. decembra prišiel i 6. decembra a potešil nás novými hračkami, za ktoré ďakujeme pánovi primátorovi, Ing. Petrovi Lednárovi, CSc. Vďaka tomuto daru sme mali tento december štedrejší o ďalší deň.

Po zapálení tretej adventnej sviece sme vedeli, že poludní, 17. decembra nás čakajú vianočné tvorivé dielne. Pripravovali sme ich v spolupráci s učiteľkou výtvarného krúžku a ich cieľom bolo vyrábanie vianočných ozdôb, ktoré sme chceli podarovať našim sponzorom. Vytvárali sme ikebany, ozdoby z papiera – maľovaním, lepením… spolu s rodičmi. Príjemnú náladu dotvárala vôňa ihličia a tvorivá vrava detí. Dúfame, že ozdobami sme urobili radosť všetkým obdarovaným.

Chýbala už len štvrtá horiaca svieca a my sme sa stále viac a viac tešili na Ježiška. Spoločne sme mu napísali a nakreslili svoje tajné želania a milo nás potešili listy, ktoré sme od neho dostali. Pod stromčekom nás posledný deň v materskej škole čakal ešte malý sladký balíček. Na rozlúčku so starým rokom sme si urobili malé posedenia pri vianočnej hudbe a koledách a už sme sa tešili na tie naozajstné Vianoce doma.

Pod stromček sme od štedrého sponzora dostali aj jeden mimoriadny darček – kompletné vynovenie sociálneho zariadenia v prvej triede. Veľmi sa tomu tešíme a ďakujeme.

V novom roku si prajeme navzájom všetko dobré. Nech nás naozaj čaká všetkých len to najlepšie. Tešte sa aj z maličkosti a prežite rok v spokojnosti.

Za kolektív MŠ Slnečná, Mgr. Eva Bieliková, riad. MŠ.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button