AktualitySamospráva

Vážení občania Zlatých Moraviec

poradna

“Ubezpečujem všetkých, ktorí v uplynulých dňoch prejavili svoj nesúhlas s plánovaným zámerom energetického zhodnotenia plastov z Talianska v našom meste, že na svojom prísľube konať v tejto veci v súlade s mojou nespokojnosťou, trvám. Nebojte sa, som odhodlaný bojovať a nevzdať sa. V tejto súvislosti chcem upozorniť aj na internetové diskusie, kde sa píše veľa neprávd a zavádzajúcich informácii, na ktoré môže byť v krajnom prípade poukázané trestnoprávne.”

Vzhľadom k neobjektívnym informáciám, ktoré sa počas uplynulého víkendu objavili v niektorých médiách, si Vás vedenie mesta dovoľuje informovať, že ohľadom uvedeného projektového zámeru Mestský úrad v Zlatých Moravciach nevydal žiadne stavebné, ani iné povolenie, alebo súhlas k realizácii predmetného zámeru.

Súčasne Vás chceme informovať, že k 31. 1. 2014 na stavebnom úrade v Zlatých Moravciach nie je evidovaná žiadna žiadosť o zmene užívania stavby, alebo o stavebné povolenie na stavby , ktoré majú byť súčasťou pripravovaného zámeru.

Na uvedené nehnuteľnosti, ktoré sú predmetom projektového zámeru likvidácie odpadov bola podaná na stavebný úrad koncom roku 2013 žiadosť o odstránenie časti stavby z dôvodu zlého technického stavu, avšak konanie o tejto žiadosti bolo pre nedostatočné podklady prerušené. Iná žiadosť ohľadom predmetných nehnuteľností sa na stavebnom úrade v danom čase nenachádza a ani nebola schválená.

Vedenie mesta dňa 31.1.2014 za osobnej účasti Primátora mesta Ing. Lednára CSc., prednostu a vedúceho oddelenia pre stavebné konanie a správu majetku mesta uskutočnilo osobnú návštevu v mieste stavieb, kde boli zistené len udržiavacie práce na nehnuteľnosti, ktoré nevyžadujú stavebné povolenie ani oznámenie na stavebný úrad.

Vedenie mesta na čele s primátorom Ing. Petrom Lednárom, CSc. chce ubezpečiť občanov Zlatých Moraviec, že má jednoznačne odmietavé stanovisko k zámeru likvidácie plastov z Talianska v našom meste, tak ako to verejne prezentoval na mestskom zastupiteľstve konanom dňa 30.1.2014 a súčasne že bude nekompromisne a hlavne právnymi krokmi postupovať tak aby sa uvedený projekt v našom meste nerealizoval.

Vedenie mesta sa za podpory občanov súčasne plánuje obrátiť na vládu Slovenskej republiky, ako aj na premiéra Róberta Fica, aby dala jasné stanovisko, či je možné takto pochybný projekt, ktorý už nie je možné zrealizovať ani na Africkom kontinente, môže napriek jednoznačnému nesúhlasu a odsúdeniu občanov mesta a okolitých obcí nasilu za pomoci vládnych inštitúcii zrealizovať na území Slovenska a v našom meste.

Ďakujem za Vašu podporu!

S úctou Váš primátor Ing. Peter Lednár, CSc.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button