AktualityKultúra

Medzinárodný deň žien s Folklórnou skupinou Drieňovanka

poradna

Medzinárodný deň žien pripadá na 8. marec a práve pri tejto príležitosti sa v divadelnej sále MSKŠ v tento deň usporiadala pre všetky ženy slávnosť, ktorej program tvorilo vystúpenie Folklórnej skupiny Drieňovanka, ktorá všetkých potešila hodinovým ľudovým pásmom.

„Zišli sme sa tu dnes, aby sme si pripomenuli deň, na ktorý by sme nikdy nemali zabúdať. Je to sviatok najdrahších bytostí – Medzinárodný deň žien. Preto sme sa rozhodli tento sviatok opäť vzkriesiť a preukázať ženám náležitú úctu,“ prihovoril sa po privítaní k prítomným moderátor oslavy Lukáš Belica, ktorý zároveň na pódium pozval primátora Petra Lednára.

„Patrí vám kytička kvetov, milý úsmev, podanie ruky, poďakovanie za roky vašej neľahkej práce na domácom i na pracovnom poli, chvíle smútku, ale najmä rozdávanie šťastia a radosti. To všetko sú prirodzené javy súvisiace s vaším životom a vaším pôsobením. Ktorá z vás žien, by si aspoň dnes, v deň vášho sviatku, nezaslúžila nejaký, čo i len skromný darček, milé slovo, či poďakovanie,“ to sú slová, ktoré primátor Zlatých Moraviec adresoval prítomným ženám a snáď obsahovali všetko, čo v tento deň malo smerom ku každej z nich odznieť.

Kultúrny program „nabitý“ ľudovou hudbou z Požitavia, tancom, scénkami a hovoreným slovom, otvorila vedúca FS Drieňovanky Anna Minárová. Čaro ľudovej hudby zapôsobilo a tak si viacerí spolu s krojovanými členmi súboru od srdca zanôtili. Všetko pekné sa raz končí a ku koncu sa priblížila aj táto oslava, ktorú uzatvorilo osobné blahoželanie primátora každej žene a darovanie rôzne sfarbených kvetov z jeho rúk.

Všetkým želáme veľa zdravia, síl na zdolávanie životných prekážok, radosti a rodinnej pohody.

M. Petrovičová

mdz2014


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button