AktualityŠkoly

Keď škola v noci nespí….

poradna

Aj počas noci sa môžu v škole diať zvláštne veci. V základnej škole na Robotníckej ulici to žilo nielen cez deň, ale aj v noci. Pedagógovia našej školy sa rozhodli zorganizovať pre deti večer plný zábavy s názvom „Noc v škole“.

Akcia sa konala dňa 11. apríla 2014. Vyučujúci pripravili bohatý program až do neskorých nočných hodín. Deti sa zhromaždili vo vestibule školy, kde boli oboznámené s pripravenými aktivitami. Potom sa „ubytovali“ v triedach, vyložili zásoby potravín z domu a niektorí aj svoju obľúbenú hračku či plyšového medvedíka. Žiaci 1. – 4. ročníka absolvovali na ihrisku rôzne športové aktivity. Boli rozdelení do zmiešaných družstiev, kde starší pomáhali mladším. Žiakov 5. – 9. ročníka si učitelia podelili do troch skupín. Prvá skupina sa presunula do telocvične, kde si rozhýbali všetky kosti a zahrali si kvalitný školský futbal. Nedali sa zahanbiť ani dievčatá. Druhá skupina spolu s pani učiteľkami pripravovala večeru – grilovali sa špekáčiky. Tretia skupina piekla sladké čokoládové muffiny, aby si i ostatní mohli po dobrej večeri pomaškrtiť. 

S plnými bruškami sa po zotmení deti zmenili na pátračov. V skupinkách spolu so svojimi kapitánmi hľadali v jednotlivých triedach a na chodbách ukryté indície pre získanie pokladu.

Našou ďalšou úlohou bolo zapojiť deti do čitateľskej aktivity, keďže konaná akcia bola organizovaná v rámci „Týždňa školských knižníc“. Najstaršie deti svojim spolužiakom čítali rozprávku od Petra Glocka O obrovi Železníkovi a statočnom Janíkovi. Všetci účastníci si pri rozprávke oddýchli a načerpali nové sily pre ďalší nočný život v škole. Potom sa všetci zabávali hrami ako Čelovka, Twister, Activity, tancovali a spievali si, niektorí dobiehali zameškané debaty s kamarátmi, prípadne si rozprávali príbehy a zážitky. Veselá atmosféra pretrvávala do neskorých nočných hodín. 

Ráno po prebudení deti spoločne poupratovali triedy, pobalili si veci a plný nových zážitkov spokojne poodchádzali domov. Každý chcel rodičom vyrozprávať, čo všetko zažil. Lúčili sa s učiteľmi s poďakovaním a otázkou, kedy sa podobná akcia zopakuje. 

A najväčšia odmena pre všetkých? Veselá zábava, skvelá partia, ale hlavne vynikajúca atmosféra. Už teraz sa tešíme na ďalšiu spoločnú akciu.  


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button