AktualityPre detiŠkoly

„Hasiči“ otvorili brány

poradna

Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru na Ul. 1. mája v Zlatých Moravciach usporiadalo dňa 5. mája Deň otvorených dverí. Pri tejto príležitosti ich navštívili deti z materských a základných škôl. Na jednotlivých stanovištiach im hasiči predviedli svoju koordinovanú a kolektívnu prácu, výstroj a vysvetlili fungovanie techniky, ktorú používajú pri záchranných prácach. V rámci svojej práce často nasadzujú svoje vlastné životy a pomáhajú v situáciách, ktoré nám nečakane a nepredvídavo zasiahnu do pokojného behu dní. Deťom boli zodpovedané všetky otázky, na ktoré hľadali odpovede. Všetkým, ktorí sa na tomto dni zúčastnili, patrí veľké poďakovanie a hasičom želáme veľa síl pri ich namáhavej a potrebnej práci.

Tiesňová linka – Hasiči: 150

Deti z MŠ Červený Hrádok na Dopravnom ihrisku

Deti z MŠ v Červenom Hrádku navštívili so svojimi pani učiteľkami v priebehu dopoludnia  Dopravné ihrisko, ktoré slúži na osvojenie si pravidiel cestnej premávky.

Stretli sa so zástupcami Mestskej polície zo Zlatých Moraviec, vrátane jej náčelníka Mariána Takáča. Malým „zvedavcom“ bola priblížená práca Mestskej polície a zároveň sa mohli po Dopravnom ihrisku povoziť na zásahovom vozidle. Samozrejme, aj tu je na mieste poďakovanie za prácu vyžadujúcu si neustálu ostražitosť spojenú s rýchlym reagovaním na prichádzajúce podnety. Je to ďalšie z povolaní vyžadujúce si zodpovednosť a svedomitosť.

Kontakt na Mestskú políciu ZM: 159

Každú z prebiehajúcich akcií navštívil primátor Peter Lednár a presvedčil sa o tom, že mladá generácia sa o dianie a zákulisie práce, či už hasičov alebo Mestských policajtov, zanietene zaujíma.

M. Petrovičová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button