AktualitySamospráva

Kúpte si Modrý gombík

poradna

Druhý májový týždeň sa už desiaty rok na Slovensku nesie vďaka nadácií UNICEF v duchu Modrého gombíka. Charitatívna zbierka prebieha aj v našom meste s podporou primátora Petra Lednára.

Dnes, 14. mája 2014 ste mohli v Zlatých Moravciach stretnúť dobrovoľníčky – študentky z Gymnázia J. Kráľa, u ktorých ste si mohli symbolicky kúpiť modrý gombík a prispieť tak k zlepšeniu situácie detí v Ugande.
V našej krajine je pitná voda samozrejmosťou. No vo svete sú krajiny, kde je obrovskou a nedostupnou vzácnosťou. Cieľom UNICEFU je postupne meniť a dosiahnuť, aby sa čistá voda stala základom života všetkých detí.
Výnos z celej zbierky nadácie je vždy určený na konkrétnu pomoc ohrozeným deťom v niektorej krajine, napr. na vzdelávanie a zabezpečenie pitnej vody, zabezpečenie základných sanitačných a sociálnych zariadení, či očkovanie.
Verejná zbierka „Modrý gombík“ bude prebiehať do piatku, 16. mája 2014.

Detský fond OSN alebo Detský fond Spojených národov (skratka UNICEF; angl. United Nations Children´s Fund) je organizácia vytvorená Organizáciou Spojených národov 11. decembra 1946 zameraná na pomoc deťom. V roku 1965 získal UNICEF Nobelovu cenu. V spolupráci s vládami, mimovládnymi organizáciami a ostatnými agentúrami OSN ochraňuje UNICEF práva detí, poskytuje im služby a zabezpečuje potrebné dodávky jedla, liekov, oblečenia. UNICEF publikuje údaje o stave detí a spracováva (najmä prostredníctvom svojho výskumného centra Innocenti Centre vo Florencii) podklady pre rozhodnutia vlád jednotlivých krajín. (zdroj – Wikipédia)

Ľ: Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button