AktualityKomerčné článkyVideo

Jozef Lohyňa na návšteve v Zlatých Moravciach

poradna
[PR]

Kandidát na europoslanca JOZEF LOHYŇA.

Narodil som sa 13. apríla 1963 v Zlatých Moravciach. Desať rokov sme bývali v Handlovej, kde som prežil nádherné detstvo plné dobrodružstiev. Veľmi rád spomínam na tú voľnosť, bezstarostnosť a slobodu – na handlovské hory, lúky, náš dvor. Potom sme sa presťahovali do Prievidze, kde dostal môj otec prácu. Tu začal aj môj aktívny športový život, keď sme sa s chalanmi z dvora prihlásili na zápasenie. V roku 1983 som nastúpil na, vtedy ešte povinnú, základnú vojenskú službu do Rudej Hviezdy Praha a v Prahe som žil napokon až do roku 1995. V tomto období som dosiahol svoje najväčšie športové úspechy. Po rozdelení Československa a vzniku samostatného Slovenska som sa s rodinou vrátil späť na Slovensko, do Bratislavy.

 

kandidat_lohyna

PREČO KANDIDUJEM ZA EUROPOSLANCA

Do verejného života som vstúpil v roku 2013, keď som sa vo voľbách do Trenčianskeho samosprávneho kraja uchádzal o post predsedu. Podporilo ma vtedy viacero strán, i keď som kandidoval ako nezávislý. Veľmi ma potešila podpora od voličov, voči ktorým cítim záväzok.

Volieb do Európskeho parlamentu sa zúčastňujem poprvýkrát. Tiež ako nezávislý kandidát – na kandidátnej listine strany Most-Híd. Ľudia z prostredia tejto strany mi pomáhali aj vo voľbách do VÚC a keď mi ponúkli možnosť kandidovať ako nestraník na ich kandidátke, prijal som túto ponuku.

Mojou motiváciou a absolútnou prioritou je snaha o dôstojný život ľudí na Slovensku. Sme už desať rokov občanmi Európskej únie, ale v našom každodennom živote to veľmi nepociťujeme. Nie je donekonečna možné, aby rodičia odchádzali od svojich detí za prácou do zahraničia, pretože u nás je práce málo a slabo platenej. Veď my sme zaviedli ekonomický pojem „chudobný pracujúci“. To je človek, ktorý aj napriek tomu, že poctivo pracuje osem hodín denne, dostane tak nízku mzdu, že je stále na hranici, alebo v pásme chudoby. Toto nie je to, čo sme od členstva v EÚ očakávali.

Ďalšou motiváciou sú regionálne rozdiely. Žijem striedavo v Bratislave a v Prievidzi, trénujem mladých športovcov v Košiciach a tie rozdiely medzi západom a východom sú skutočne značné. Pritom dôsledným a účelným využitím eurofondov dokážeme regionálne rozdiely vyrovnávať.

Ak mi voliči dajú dôveru, chcem sa v Európskom parlamente pokúsiť obhajovať záujmy všetkých občanov bez rozdielu. Cieľom mojej kampane bude ubezpečiť ľudí na Slovensku, že využijem všetky svoje skúsenosti a kontakty na to, aby sme všetci pocítili výhody nášho členstva v európskych štruktúrach. Živorenie z 300 eurových platov či dôchodkov je naozaj nedôstojné. Zaslúžime si žiť na európskej úrovni! Mám 50 rokov, na vrcholový šport to už nie je, ale pobiť sa za nás, za lepšiu budúcnosť, na to silu mám!


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button