Aktuality

Výročná členská schôdza MO SRZ Zlaté Moravce

poradna

Slovenský rybársky zväz – Miestna organizácia Zlaté Moravce

Výročná členská schôdza

História a prvá zmienka o členstve športových rybárov z nášho pekného mesta a okolia siaha až do roku 1947. Prví rybári z nášho kraja boli prijatí za členov Ľudového rybárskeho spolku v Novej Bani práve v tomto roku. V roku 1987 uznesením výbor odsúhlasil kúpu rodinného domu na Sládkovičovej ulici č. 99 za účelom zriadenia Rybárskeho domu.

Výročná členská schôdza MO SRZ Zlaté Moravce sa uskutočnila 27. apríla v priestoroch divadelnej sály MSKŠ. V rámci programu padla informácia, že členská základňa ku dňu 20. 4. 2014 eviduje 1214 členov, z toho 914 dospelých, 3 čestných členov, 112 študentov, 156 detí vo veku 6 – 14 rokov a 19 detí vo veku 3 – 5 rokov. Ako sme sa dozvedeli v členskej základni prevládajú muži a to v počte 1144 členov a ženy sú v členskej základni zastúpené počtom 70 členiek.

Jednou z hlavných tém schôdze bolo riešenie problematiky vodných nádrží Nová Ves nad Žitavou a Slepčany, pričom sa práve na jeseň tohto roku pripravuje vypustenie nádrže Slepčany. Bude si to vyžadovať veľa namáhavej práce, na základe čoho vypracuje výbor podrobný harmonogram prác počas výlovu a premiestňovania rýb.

V priebehu jednotlivých bodov programu (predloženie a schválenie programu, voľba komisií, správa o činnosti MO – výboru MO za rok 2010-2013, správa o hospodárení MO – čerpanie rozpočtu za rok 2013 a návrh rozpočtu na rok 2014, správa kontrolnej komisie MO za rok 2013, správa rybárskeho hospodára MO k úlovkom za rok 2013 – zarybnenie pre rok 2014, správa predsedu DK MO za rok 2013, správa vedúceho rybárskej stráže MO za rok 2013, správa mandátovej komisie MO, diskusia, voľba členov výboru a KK MO pre volebné obdobie 2014 – 2018, voľba dvoch delegátov a 1 náhradníka na Snem SRZ, správa predsedu volebnej komisie a správa návrhovej komisie) sa viackrát „pretriasala“ téma znečisťovania okolia vodných nádrží aj v súvislosti s členmi rybárskej stráže. Je zrejmé, že rybári sú úzko spätí s prírodou a preto „bazírujú“ na čistote prostredia, v ktorom sa v prepojení na svoj koníček pohybujú.

V rámci diskusie pred prítomných predstúpil aj primátor Peter Lednár, ktorý dal zo svojej pozície prísľub, že organizácii bude vždy vychádzať maximálne v ústrety a že sa naňho môžu vždy obrátiť a spoľahnúť.

Uznesenie Výročnej členskej schôdze, vrátane schválených návrhov zriadenia revíru „Chyť a pusť“ na vodnej nádrži Nová Ves nad Žitavou pre rok 2015 – 2017 a hornej lovnej miery kapra rybničného 65 cm na všetkých vodných nádržiach miestnej organizácie nájdete na webovej stránke organizácie:  http://www.srzzlatemoravce.sk/index.php/oznamy/1-oznamy/116.

Všetkým športovým rybárom želáme veľa príjemných chvíľ strávených pri vode a v kruhu priateľov, Petrov zdar!

M. Petrovičová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button