AktualityPre deti

Rozmanitý Deň detí

poradna

Šnúra tradície sa nepretrhla ani tento rok a tak sa dňa 1. júna na mestských športoviskách usporiadalo z príležitosti Medzinárodného dňa detí popoludnie plné zábavy a pútavého programu. „Šarapatiace“ počasie sa umúdrilo a tak sa deti mohli vyšantiť na pripravených atrakciách, medzi ktoré patrili súťažné stanovištia nachystané materskými školami, kolotoče, trampolína, či skákacie, nafukovacie hrady. Koordinovanú a úzku spoluprácu medzi človekom a psom na veľkom ihrisku predviedli v pripravených ukážkach členovia Kynologického klubu zo Zlatých Moraviec. Malou, ale zaručene rýchlou atrakciou boli fretky, o ktorých sa mohli deti dozvedieť viac priamo od ich chovateľov. Svojou zručnosťou a rýchlosťou ohúrili hasiči pasujúci sa s modelovou situáciou a ukážkou vyžadujúcou si vystrihovanie z vraku vozidla. Všetky deti, ktorým sa páčia uniformy, húkačky a policajné autá, si prišli na svoje pri prezentácii áut, pomôcok a samotnej práce Policajného zboru a Mestskej polície. Ako podať prvú pomoc a konať v prípade zranenia, predviedli na svojom stanovišti pohotoví zástupcovia Červeného kríža s figurantkou.

Na hlavnom pódiu sa priebežne striedali účinkujúci, ktorí prišli spraviť radosť a vyčariť úsmev na tvári najmenším. Ako prvá vystúpila a v podaní spevu zaručene očarila Adriana Mrázová. Z Chyzeroviec zaujal ľudovým pásmom a scénkou FS Lupienok, Street Lup a heligonkársko – spevácke duo Romanky Ďurčekovej a Lukáša Kouřila. Do rytmu moderných tancov všetkých roztancovali vystúpenia pripravené tanečnou skupinou Piruett z Centra voľného času. Blížiaci sa koniec programu naznačoval, že pódium si ako čerešničku na torte podmania svojou dynamickosťou tanečníci a víťazi súťaže Slovensko má talent z Old School Brothers a fantastickým podmanivým hlasom čerstvý víťaz X Factoru Peter Bažík. Medzi vystúpeniami sa k prítomným prihovoril aj primátor Peter Lednár, ktorý všetkým poďakoval a celý priebeh dňa považoval za vydarený, pričom poukázal na to, aké veľké talenty sa v Zlatých Moravciach pohybujú a vyrastajú. Popoludním nás po celý čas od mikrofónu sprevádzal programový technik Lukáš Belica, ktorý najmenších potešil pripravenými priehrštiami cukríkov a výzvou k vyzdvihnutiu pripravených balónov.

Záverečné a dodatočné poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa na tomto dni akýmkoľvek spôsobom podieľali a tým prispeli k jeho zdarnému a hladkému priebehu.

M. Petrovičová

facebook
facebook

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button