AktualityChyzerovce

Schválená dotácia na zveľadenie prostredia v Chyzerovciach

poradna

V mestskej časti Chyzerovce absentuje priestor oddychovej zóny pre obyvateľov. Na nevyužívanom priestore za kultúrnym domom zamýšľa Mesto Zlaté Moravce v záujme svojich občanov tento priestor revitalizovať, odstrániť malé skládky odpadu, vysekať krovie a upraviť zeleň pre oddychové chvíle. Projekt podporí v nemalej miere stretávanie seniorov, ale aj aktivity detí, ktoré sa nemajú kde stretávať a tak môžu rozvíjať pohybové aktivity a podporiť trávenie času na čerstvom vzduchu, najmä cez prázdniny.

Oddychová zóna vznikne vybudovaním pieskového ihriska pre deti, umiestnením ohniska na opekanie, lavičiek, odpadkových košov a výsadbou kríkov a stromčekov. Priestor bude slúžiť i pri rôznych kultúrnych podujatiach. Zveľadenie tohto prostredia je podmienené zapojením dobrovoľníkov a použitie prírodných materiálov.

Grant bol poskytnutý Nadačným fondom Slovenskej sporiteľne v Nadácii Pontis vo výške 1 502 € a spoluúčasť Mesta na projekte je 376,50 €.

informácie poskytlo Oddelenie projektov a propagácie mesta Zlaté Moravce, MsÚ

spracovala Ľ. Rosinská

_logo_pontislogo_slsp

 

 

 

 


www.zlatemoravce.info


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button