AktualityKultúra

Obrazy, ktoré prinášajú radosť

poradna

V Mestskom múzeu v Zlatých Moravciach bola 1. júla 2014  otvorená výstava obrazov Kataríny Gálikovej a Kataríny Valentovej. Známa neprofesionálna výtvarníčka z Machuliniec sa po úspešnej výstave v OD Tekov Zlaté Moravce predstavuje po druhý raz svojou realistickou výtvarnou tvorbou Katy s ART.

Katarína Gáliková sa výtvarnej tvorbe venuje od roku 2000. Svoje obrazy na plátne maľuje olejom, do ktorého primiešava piesok, múku, ale i korenie pre dlhšiu trvácnosť. Galériu olejomalieb sypaných pieskom, maľované štýlové bytové doplnky a dekorácie prezentuje aj na internetovej stránke. Výtvarné zanietenie si priniesla z Novej Bane, kde sa každý rok slúžia roľnícke omše a tu možno vidieť obrazy vytvorené z darov zeme. Obrazy s rôznou tematikou maľuje pre relax, potešenie a z lásky k prírode, v ktorej nachádza inšpiráciu.

V súčasnosti má veľkú radosť, že svoje obrazy prezentuje so svojou dcérou Katkou, ktorá sa aktívne venuje výtvarnej tvorbe od roku 2005. Žije a tvorí v Machulinciach. Kreslenie ju zaujímalo od detstva a preto sa rozhodla svoj výtvarný talent rozvíjať aj na Základnej umeleckej škole v Zlatých Moravciach. Vo svojej tvorbe využíva rôzne techniky. Vyskúšala akryl, ale najradšej tvorí olejom a maliarskou špachtľou.

Výstava obrazov Kataríny Gálikovej a Kataríny Valentovej potrvá do 31.júla 2014.

 Anton Kaiser


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button