AktualitySamospráva

Viac parkovacích miest pri Okresnom úrade Zlaté Moravce

poradna

Dňa 30. júla 2014 sa primátor Ing. Peter Lednár, CSc. stretol s prednostom Okresného úradu v Zlatých Moravciach Ing. Marekom Illéšom, aby spoločne riešili parkovanie pri Okresnom úrade Zlaté Moravce.

Parkovacie miesta podľa predstáv prednostu Okresného úradu Zlaté Moravce by mali byť v prvej etape vytvorené spevnenou plochou popri existujúcej príjazdovej ceste k úradu, ktorá momentálne slúži na parkovanie pre tri vozidlá (2 miesta – služobné vozidlá, 1 miesto – pre ZŤP). Nakoľko sú tieto parkovacie miesta v nedostatočnom počte a celodenne obsadené autami súkromných firiem sídliacich v budove, zamestnancami úradov a ich klientmi, požiadal prednosta OÚ ZM Mesto Zlaté Moravce, ako vlastníka týchto pozemkov, o vybudovanie spevnenej plochy s ôsmymi parkovacími miestami, ktorá by zároveň slúžila aj na bezpečný a dočasný priestor pre vykladanie a nakladanie materiálu, potrebného pre plynulý chod okresného úradu, ktorý v budove sídli.

Podľa oznámenia zverejneného na internetovej stránke Ministerstva vnútra – vnútorné priestory v budove, v ktorej OÚ ZM sídli, prechádzajú v súčasnosti rekonštrukciou (prízemie), za účelom vytvorenia Kontaktného administratívneho miesta občanov – klientského centra, ktoré má poskytnúť občanom okresu Zlaté Moravce aj služby, pre ktoré bolo potrebné cestovať na Okresný úrad do Nitry. Okrem iného má byť jeho súčasťou aj Obvodné oddelenie policajného zboru a referát Krajského dopravného inšpektorátu.

Klientske centrum vzniká v rámci reformy ESO (efektívna, spoľahlivá a otvorená štátna správa) a malo by občanovi umožniť vybaviť všetky agendy štátnej správy (živnostenská, katastrálna, pozemková, priestupková, dopravná, životného prostredia, výdaj dokladov, prihlasovanie áut) na jednom mieste.

Keďže práve z tohto dôvodu prednosta OÚ ZM predpokladá do budúcna zvýšenú návštevnosť úradu, pre spokojnosť občanov navrhol primátorovi niekoľko alternatív na vybudovanie ďalších parkovacích miest. Spoločne si prezreli okolie budovy, aby zhodnotili situáciu a aby Mesto mohlo čím skôr začať s potrebnými prípravami a samotnou realizáciou.

Ľubomíra Rosinská

www.zlatemoravce.info


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button