Aktuality

Slávnostné uvítanie detí do života

poradna

Dávam ti báseň do perinky,

dávam ti tento skromný dar.

Šťastie nenosí kominár, 

len zázrak drobný, drobulinký.

Dávam ti báseň do perinky,

nech ti je s nami blažene.

Ty si to najkrajšie na žene.

Vitaj človiečik a dobre sa tu cíť!

Nádherným spevom rozospievaj byt.

(báseň predniesla Tatiana Kováčová)

Vítanie detí do života je významnou udalosťou nielen pre samotných rodičov, rodinných príslušníkov, ale aj pre tých, ktorí sa stali svedkami takejto radostnej udalosti. Dňa 23. augusta priniesli pozvaní rodičia svoje deti do Obradnej sály Mestského strediska kultúry a športu, aby boli ako noví občania nášho „zlatého“ mesta slávnostne privítaní do života.

Primátorovi Ing. Petrovi Lednárovi, CSc. boli pri tejto príležitosti predstavené menovite tieto deti:

David Banda, Kristína Bandová, Sabrina Bandová, Hana Červená, Sophia Debnárová, Oliver Fúska, Martin Halúz, Nina Holubová, Martin Kalúz, Lenka Korentsyová, Alex Krajčovič, Monika Krajmerová, Daniel Mihalik, Sofia Pilová, Petra Ashley Radobická, Timotej Siklienka, Janka Sládeková, Daniel Tonka, Andrej Valašík a Ester Víglaská.

„Dieťa je najkrajším kvetom lásky a je aj Vašou budúcnosťou, ktorá Vás zaväzuje vytrvať pri ňom a vychovať malého človiečika v skutočného človeka. To je najväčším životným úspechom.“ „Želám Vám, aby Vaše dieťa bolo zdravé, silné, aby prežilo radostné detstvo.“ „Prijmite odo mňa v zastúpení Mesta Zlaté Moravce, i v mene mojom, k narodeniu Vášho dieťatka srdečné blahoželanie, veľa šťastia, rodinnej pohody a trpezlivosti pri výchove Vášho dieťaťa, aj keď zatiaľ dáva o sebe vedieť iba plačom alebo sladkým spánkom,“ predniesol, okrem iného, Peter Lednár v príhovore smerom k rodičom, ktorí následne pristúpili k zápisu do Pamätnej knihy.

Na záver ešte raz želáme rodičom a ich „drobcom“ veľa zdravia, lásky, porozumenia a drahocenného rodinného tepla.

M. Petrovičová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button