AktualityPodujatiaPre deti

Park plný zábavy

poradna

Zbieranie zrelých malín na dobrý lekvár pre ježibabku za pomoci Janka a Marienky, zdolanie pavučiny, ktorej kraľuje zlovestný pavúk, streľba zo vzduchovky, zľaňovanie, preskakovanie po prekážkach, chôdza na chodúľoch alebo absolvovanie autoškoly, to všetko a ešte viac si mohli deti vyskúšať v nedeľu 21. septembra vo veľkom zlatomoraveckom parku.

Akcia pod názvom „Park plný zábavy pre deti“ sa zorganizovala na podnet primátora Petra Lednára v úzkej spolupráci s Mestským strediskom kultúry a športu, ktoré sa pod ňu úspešne organizačne podpísalo. Pripravené aktivity podporili u detí fantáziu, hravosť a aj súťaživosť. Všetci, po absolvovaní každého stanovišťa braného ako výzvu, dostali sladkú odmenu, ktorá vyčarila nejeden úsmev na tvári. Voľnejšie, oddychové chvíle medzi jednotlivými súťažami mohli deti využiť na pomaľovanie tváre alebo stráviť so svojimi rodičmi pri ukážkach Alfa Rescue tímu – psovodov záchranárov. Zameriavajú sa na pátranie nezvestných ľudí za pomoci špeciálne vycvičených psov, zvládajú podanie prvej pomoci, či záchranu vo výškach za pomoci horolezeckej techniky. Rozšírenie obzorov v oblasti záchranárstva zavŕšili deti hrou so psíkmi, ktoré preskakovali alebo dokonca podliezali.

O akčnosť a zmeranie si síl sa postarali pripravené súťažné preteky na bicykloch, či kolieskových korčuliach, ktoré prebiehali na dopravnom ihrisku. Víťazné prvé tri miesta boli ocenené medailami, darčekmi a maškrtami. Keďže v športových disciplínach bývajú víťazmi všetci, nikomu nezostali oči pre plač a odmenený bol každý menší aj väčší športovec. Ceny odovzdával primátor Peter Lednár, viceprimátor Jozef Škvarenina a riaditeľka MSKŠ Simona Holubová. Zavŕšením príjemného, slnečného popoludnia bolo bezplatné premietanie vtipnej rozprávky Planéta 51 v kine Tekov, ktorej dominovali zelení mimozemšťania.

Všetkým deťom a rodičom, ktorí sa akcie zúčastnili, ako aj tým, ktorí sa na nej podieľali, patrí poďakovanie.

M. Petrovičová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button