AktualityPodujatia

Mesto si uctilo jubilantov

poradna

V stredu 22. novembra Tatiana Kováčová srdečne privítala v obradnej sieni  jubilantov, ktorých významné životné jubileá (95, 90, 85 a 80 rokov) sme si pripomenuli vďaka slávnostnej udalosti vyzdvihujúcej ich plodný život, ktorým obohatili nielen svojich blízkych, ale aj naše mesto.

Spomienky, to sú kvety, ktoré si trháme po ceste naším životom. Pristavme sa teda a privoňajme k tej obrovskej kytici, ktorú ste v živote nazbierali. Dnes si pripomíname vaše okrúhle jubileá, ktoré ste oslávili v tomto roku. Môžem Vám teda dnes v mene Mesta Zlaté Moravce zablahoželať k dobrému zdraviu a dosiahnutiu vzácneho veku,“ predniesol vo svojom príhovore úprimné slová patriace všetkým oslávencom primátor Peter Lednár. Zároveň im zo srdca poprial, nech ich počas jesene ich života sprevádza len zdravie, teplé ľudské slovo a láskavý pohľad.

Atmosféru udalosti umocnila hra na keyboard v podaní Gejzu Hlavatého ako doprovod spevu Soni Meňhertovej a slávnostný zápis prítomných jubilantov do Pamätnej knihy mesta a tiež osobné gratulácie s prianiami primátora doplnené o kvet a milé darčeky.

Gizela Oňová rozospievala našich seniorov


 

V rovnaký deň sa v popoludňajších hodinách rozozvučala divadelná sála spevom Gizely Oňovej z príležitosti mesiaca úcty k starším. Ešte pred samotným vystúpením výbornej, optimisticky naladenej speváčky a muzikálovej herečky, sa ku všetkým prihovoril primátor Peter Lednár.

„Hovorí sa, že človek je vtedy krásny, keď ho majú ľudia radi a šťastný vtedy, keď nezostáva sám, keď má okolo seba svoju rodinu a svojich priateľov. Prajem Vám, aby tak bolo aj vo vašom prípade,“ takto znela časť srdečného vyjadrenia Petra Lednára.

Speváčka hneď na začiatku svojho vystúpenia popriala seniorom hlavne veľa dôvodov na radosť a úsmev, čo sa dá len vtedy, keď je človek zdravý a  zdôraznila, aby si všetci dávali pozor na svoje zdravíčko. Vďaka jej krásnemu hlasu a slovenským evergreenom, na ktorých staršia generácia vyrastala, si všetci, ako sama povedala, aj vrátane nej, pripomenuli svoju mladosť. Jej odkaz je jednoznačný – človek by sa mal dostať do takého štádia, že sa zmieri so svojím vekom, so svojimi vráskami a nebude ich brať negatívne, ale ako dedičstvo mladosti.

Gizela Oňová, ako povedal pri rozlúčke sám primátor, vie rozohriať srdiečka a inak tomu nebolo ani na tomto milom stretnutí v našom „zlatom“ meste.

Na úplný záver rozdávala s potešením a úsmevom na perách fotografie s podpisom každému, kto sa nechal strhnúť jej spevom a dobrou náladou.

Pri odchode dostal každý od primátora kvet ako prejav úcty a vďaky.

Všetkým jubilantom a seniorom želáme veľa pevného zdravia a hrejivej lásky, ktorá je v našich životoch veľmi dôležitá a to nezávisle od nášho veku.

M. Petrovičová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button