AktualityŠport

NULTÝ ROČNÍK MAJSTROVSTIEV ZLATÝCH MORAVIEC V HÁDZANÍ ŠÍPIEK

poradna

Šípky majú dlhoročnú tradíciu v našom meste. Už niekoľko sezón sa hrá mestská liga, ktorá má svojich stálych priaznivcov stretávajúcich sa pravidelne. Dokonca naši hráči sa zúčastňujú slovenskej ligy, v ktorej Vladimír Rajnoha je momentálne na 25tej priečke.

Skupinka nadšencov sa rozhodla posunúť hádzanie šípok v našom meste a zorganizovali 27.12. 2014 nultý ročník otvorených Majstrovstiev Zlatých Moraviec. Účasťou okrem domácich hráčov potešil hráč č. 17 na Slovensku Branislav Filípek  zo Senice, okrem neho aj hráči z Bratislavy, Bernolákova, Levíc, Nitry, Novej Bane, Partizánskeho.

33 hráčov si zahralo v dvoch turnajoch a to v turnaji jednotlivcov a dvojíc. Atmosféra bola priateľská a niesla sa v príjemnom duchu domáceho prostredia. Práve domáca pôda zrejme prispela k veľkému úspechu našich hráčov. V súťaži jednotlivcov po ťažkom finále si Vladimír Rajnoha odniesol druhé miesto, keď podľahol iba Branislavovi Filípkovi zo senického klubu, 17 temu v slovenskom rebričku a nasadenému ako jednotka turnaja. Tretie miesto patrilo ďalšiemu Moravčanovi Ivanovi Novotnému. V dvojiciach si víťazstvo odniesli Roman Merčiak/Ivan Novotný z domáceho klubu, druhé miesto patrí zmiešanej dvojici Miroslav Kopan/Anita Knapová z Bratislava/Bernolákovo a tretie miesto zostáva doma dvojici Vladimír Rajnoha/Peter Kazík. Ceny a putovný pohár odovzdal umiestneným p. viceprimátor mesta Jozef Škvarenina.

Turnaj spríjemnili svojou účasťou aj predstaviteľky nežnejšieho pohlavia a Moravce mali možnosť vidieť hrať tri ženy, ktoré veru mužov v niektorých prípadoch, poriadne potrápili. Organizátori zvažujú, že prvý ročník už bude mať aj samostatnú kategóriu žien.

Šípky sú športom, ktorý môže hrať každý bez rozdielu veku a začať sa dá hocikedy. Veríme, že hádzanie šípok si nájde svojich priaznivcov. Domáci hráči sú ochotní pomôcť a poradiť každému, kto má záujem o tento spoločensky atraktívny šport.

Gratulujeme našim a veríme, že sa zahájila nádherná tradícia turnaja v hádzaní šípok, aj v našom meste. Šípkarom držíme palce v slovenskej lige a tešíme sa na ďalšie správy o ich umiestneniach.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button