Aktuality

Máte svoje obličky v poriadku?

obed
poradna

Deň 12. marec patril Svetovému dňu obličiek. Pri tejto príležitosti mali občania možnosť navštíviť Nefrologicko – dialyzačné centrum v Zlatých Moravciach (mestská nemocnica – bývalé detské odd.), ako jedno zo stredísk nadnárodnej spoločnosti B. Braun Avitum, ktorá v rámci osvety vzhľadom na vzrastajúci počet svojich pacientov umožnila všetkým záujemcom možnosť preventívneho vyšetrenia.

Ambulanciu navštívilo 20 ľudí, z ktorých bolo deviatim odporučené ďalšie vyšetrenie. Odmerala sa im hladina cukru v krvi,vyšetril sa im moč, skontroloval krvný tlak a stanovili sa tzv. body mass index /BMI/.

Ochorenie obličiek sa môže týkať každého, preto nie je dobré podceňovať  vo svojom tele tieto životne dôležité orgány, ktoré ako jediné pri nesprávnom životnom štýle a rôznych rizikových faktoroch „odchádzajú“ potichu, niekedy až niekoľko rokov, kedy je už na ich vyliečenie neskoro.

Preventívne si môžete dať vyšetriť obličky každý rok, druhý marcový štvrtok v rámci celosvetovej zdravotnej kampane – Svetový deň obličiek.

U nás, v Zlatých Moravciach sa na Vás teší kolektív príjemných a vždy usmiatych zdravotných sestier s primárkou Nefrologicko – dialyzačného centra MUDr. Dagmar Radimákovou, ktorá Vám vždy ochotne poradí a pomôže.

Ľubomíra Rosinská

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button