AktualityŠport

Naši šípkari na Majstrovstvách Slovenska v šípkach 2015

poradna

Uplynulý víkend bol oslavou šípok na Slovensku. Naši šípkari sa zúčastnili najväčšieho turnaja, Majstrovstiev Slovenska 2015 v Poprade.

Farby nášho klubu a zároveň nášho mesta hájili Vladimír Rajnoha, Ľuboš Slosjar, Peter Gálfy a jediná žena Henrieta Jančovičová Holá. V sobotu 28.3., bola hlavná súťaž jednotlivcov mužov a žien v hre 501 DoubleOut, čo znamená, že každý hráč má na začiatku hodnotu 501 a víťazí ten, kto má, čo najskôr 0 na terči a musí uzavrieť dvojnásobnou hodnotou tzv. double. V mužskej kategórii si zmeralo sily 180 hráčov zo Slovenska. Vlado a Peter nemali svoj deň a vypadli tzv. A-B, čo znamená, že sa hrá tzv. pavúk, najskôr všetci hráči hrajú podľa rozlosovania vo dvojiciach, víťaz postupuje v A strane pavúka a porazený v B, ak prehrá hru aj v B pavúku, končí v turnaji. Toto sa stalo našim najlepším hráčom. Obrovským prekvapením turnaja bol Ľuboš Slosjar, ktorý trikrát vyhral v A pavúku, jedenkrát v B strane a žiaľ už ďalší súper v B, bol nad jeho sily, ale 17. miesto hreje a vidno, že zlatomoravskí šípkari patria medzi najlepších na Slovensku.

www.zlatemoravce.infoHenriete sa nedarilo v ženskej kategórii a vypadla A-B, nováčikovská daň, ale samotná účasť na Majstrovstvách Slovenska je pre ňu výzvou.

Ani prehry nás neodradili od účasti v súťaži triplov. Tu nastúpilo 41 tímov v zložení dvaja muži a jedna žena, za Zlaté Moravce nastúpili Vlado a Ľuboš, spolu s Henrietou. Na chlapcoch sa prejavila už zrejme únava, ale Henrieta si užívala, hlavne prvú hru a po dvojhodinovom roztrénovaní s čerstvým  majstrom Slovenska Petrom Klementym z Rožňavy, nádherne potiahla chlapcov. Žiaľ, už ďalšie dve hry sa nám nepodarilo vyhrať, a tak aj triple pre nás pomerne skoro skončili.

Nedeľa patrila dvojiciam a náš klub reprezentovali Vladimír Rajnoha s Miroslavom Klopanom a Ľuboš Slosjar s Petrom Gálfym. Nedeľa nám priala a chlapci sa naozaj snažili, hru si užívali v A strane pavúka dosť dlho aj napriek silným súperom, veď Vlada s Mirom, vyradila až dvojica, v ktorej hral vicemajster Slovenska. Konečné 9. miesto Vlada s Mirom, bolo krásnym darčekom k nedeľným Mirovým meninám a 13. miesto Ľuba s Peťom má tiež obrovskú váhu.

Šípkari sú ako jedna rodina, atmosféra na turnaji bola priateľská, všetci ocenili oslavu šípiek vo finálovej hre. Bol to zážitok vidieť špičku Slovenska. Online spravodajstvo z turnaja sme priniesli na facebookovej stránke Šípkarsky klub Zlaté Moravce. Veríme, že budúci rok zamiešame karty aj my. Ďakujeme nášmu tímu za reprezentáciu klubu a nášho mesta.

Henrieta Jančovičová Holá


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button