AktualityChyzerovce

Chyzerovčania z lásky k mamičkám

poradna

Jedným z najkrajších mesiacov je mesiac máj. Prináša so sebou hrejivé slnečné lúče, farebnosť a opojnú vôňu rozkvitnutých kvetov. Zároveň v tomto mesiaci z príležitosti Dňa matiek prejavujeme svoju vďaku a úctu tým najdôležitejším ľuďom, našim mamám.

V sobotu 10. mája bola prostredníctvom pripraveného programu vyjadrená láska a uznanie všetkým chyzeroveckým mamičkám.

Každému zmyslu lahodiacim programom prítomných od mikrofónu sprevádzala Mária Ďurčeková. Slovne vyzdvihla prácu, úsilie a lásku všetkých matiek – anjelov žijúcich na zemi, až do času, kým sa stanú anjelmi v nebi. Aj napriek tejto skutočnosti v našich srdciach prežívajú stále.

Medzi hosťami boli privítaní: primátorka Serafína Ostrihoňová, riaditeľka MSKŠ Simona Holubová, poslankyňa a programová manažérka MSKŠ Klaudia Ivanovičová, poslanci Jozef Paluška a Marek Holub. Krásneho popoludnia sa zúčastnil aj okresný predseda KDH Miroslav Kráľ. Na modernú ľudovú nôtu stretnutie otvorila spevácka skupina Trnky. Po ich vystúpení sa slova ujal predseda OZ „Chyzerovce“ Ján Drahoš. Poďakoval všetkým ženám – matkám za to, že pri svojich deťoch stoja v dobrom i zlom, za to, že ich učia základným hodnotám, ako je viera a láska. Deti niekedy vybočia zo správnej cesty a znovu nájsť ten správny smer s pochopením a trpezlivosťou pomôže práve mama, veď ako povedal „matkine ruky sú nikým a ničím nenahraditeľné“.

Svoju vďaku všetkým zodpovedným mamičkám vyjadril aj poslanec Jozef Paluška, ktorého na pódiu vystriedala primátorka Serafína Ostrihoňová. K prítomným sa prihovárala osobnejšími slovami nasmerovanými na jej milovanú mamičku. V nich vyzdvihla jej šľachetnosť, obetavosť a lásku. Na počesť všetkých mamičiek, ako aj tej svojej, predniesla svoju osobnú a obľúbenú básničku zachytávajúcu emotívne a dojemné chvíle detí bez mamky – sirôt. Je holou a bolestivou pravdou, že niektoré sa práve s tou svojou mamičkou, žiaľ, museli rozlúčiť predčasne.

Primátorka na záver svojej reči prijala kyticu kvetov, ktorá jej bola odovzdaná za celé združenie.

Po príhovoroch sa za sprievodu básne otvorila programová časť podujatia. Za jeho skladbou a choreografiou stáli Mária Ďurčeková a Diana Dvořáková. Vystúpili v ňom duo Romanka Ďurčeková a Lukáš Kouřil s Marekom Ďurčekom, Street Lup, Lupienok a Chyzerovčanka, pričom bol elegantne pretkaný vystúpeniami detí, v ktorých odzneli básničky, pesničky, hra na gitare a samozrejme, nechýbali ani chytľavé tance.

V rámci tejto akcie bolo pripravené menšie prekvapenie vo forme gratulácie pre manželov Annu a Júliusa Galabových, oslávencov zlatej svadby, ku ktorej sa pripájame a želáme im všetko dobré.

Aj príjemné akcie sa dočkajú svojho konca, no každý si z nich, ako aj tejto, odnášal dobrú náladu a príjemne hrejivý pocit, ktorý bol tentokrát previazaný na naše milujúce mamičky.

M. Petrovičová

chyzerovce_den_matiek_2015


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button