AktualityŠport

Ocenenie najúspešnejších športovcov mesta za rok 2014

poradna

Slávnostné vyhodnotenie 14. ročníka ankety o najlepšieho športovca, kolektív a čestné uznanie športovca mesta Zlaté Moravce za rok 2014, sa konalo 20. mája v obradnej sieni Mestského strediska kultúry a športu.

Tatiana Kováčová úvodom privítala športovcov, športovkyne, športové kolektívy, primátorku Ing. Serafínu Ostihoňovú, viceprimátorku MVDr. Martu Balážovú, prednostu Mestského úradu Ing. Miroslava Šlosára, zástupcov Komisie mládeže, školstva, kultúry a športu pri Mestskom zastupiteľstve v Zlatých Moravciach a prítomných hostí.

K slovu pristúpila primátorka Serafína Ostrihoňová, ktorá oceneným poďakovala za ich vzornú a ukážkovú reprezentáciu. Zároveň prejavila radosť z toho, že tu máme stále talenty, ktoré v uplynulom roku dosiahli významné športové úspechy. Popri výborných výsledkoch zviditeľňujúcich naše mesto zároveň ocenila ich schopnosť z vlastnej psychiky vydolovať vôľu prekonať sa a popasovať sa s náročnými situáciami. „V mene Mesta Zlaté Moravce ďakujem všetkým športovcom, oceneným i neoceneným, mladším i starším, za vzornú reprezentáciu nášho mesta. Verím, že v budúcnosti sa stanete vzormi pre tých, ktorí budú medzi ocenenými o niekoľko rokov. Som presvedčená, že k doterajším úspechom pridáte ešte množstvo ďalších. K tomu Vám želám veľa pevného zdravia, osobného šťastia a dobrých športových výkonov,“ zaželala záverom prítomným oceneným primátorka.

Súčasťou odovzdávania ocenení a spomienkových darčekov bol zápis do Pamätnej knihy mesta, čím sa vďaka podpisom ocenených zvečnila spomienka na túto slávnosť. Ceny odovzdávala primátorka mesta a predseda Komisie mládeže, školstva, kultúry a športu JUDr. Pavel Dvonč.

Za rok 2014 Komisia mládeže, školstva, kultúry a športu z nominovaných športovcov navrhla nasledovné vyhodnotenia:

Kategória jednotlivci:

► Juraj Gajdoš – Tenisový klub Zlaté Moravce 

Úspešne reprezentoval mesto Zlaté Moravce v roku 2014 a získal mnohé ocenenia. Z nich najvzácnejšie sú: 1. miesto vo štvorhre Západoslovenského regiónu, 3. miesto v dvojhre Západoslovenského regiónu, víťaz Open turnaja v Partizánskom v dvojhre a štvorhre. V roku 2014 dokonca pôsobil ako hráč prvej hokejovej ligy v mužstve Iskra Partizánske, kde patril k najproduktívnejším hráčom mužstva.

► Filip Hritz – pretláčanie rukou, AWK Bratislava

V roku 2014 sa pod športovým zväzom AWK Bratislava zúčastnil súťaží pretláčania rukou na Slovensku s úspechmi:

– Slovenské 2. kolo juniori do 80 kg – 2. miesto pravou a 2. miesto ľavou rukou

– Slovenské 4. kolo juniori do 80 kg – 1. miesto pravou a 1. miesto ľavou rukou

– Majstrovstvá Slovenska juniorov – 1. miesto ľavou rukou

– Majstrovstvá Slovenska seniorov – 2. miesto pravou rukou

Medzinárodne:

– Višegrad junior grandprix – v kategórii do 20 rokov – 2. miesto pravou a 2. miesto ľavou rukou

– Golem hand – 1. miesto pravou a 2. miesto ľavou rukou

– 21 Senecká ruka – 3. miesto pravou rukou

– XI. Ludgement day – 1. miesto pravou rukou

– Majstrovstvá sveta junior do 75 kg – 3. miesto pravou rukou

► Mgr. Kristína ŠVECOVÁ – Klub pozemného hokeja HOKO Zlaté Moravce

Zúčastnila sa na Majstrovstvách Európy v halovom hokeji koncom januára 2014 v Litve – EuroHockey Indoor Nations Championship, Siauliai, Women, 2014, kde patrila medzi najskúsenejšie hráčky. V máji sa s klubom HOKO prebojovala do Play Off Interligy žien, kde si zahrala finále. Kristína je oporou tímu HOKO, jej stabilné výkony a výborný prístup ju zaradili medzi najlepšie a najskúsenejšie hráčky klubu a aj reprezentácie Slovenska v pozemnom hokeji. Svoje umenie už niekoľko rokov odovzdáva malým deťom ako trénerka mládeže. Je dobrou trénerkou, spoľahlivou hráčkou a výbornou spoluhráčkou.

► Miroslav GÉCI – Kynologický klub

Patrí k dlhoročným a zakladajúcim členom klubu. Zaoberá sa cvičením psov, výborne vycvičil fenu Rotwajlera a podieľa sa na jej zaradení do chovu. To obnáša úspešné absolvovanie Bonitácie, skúšky z výkonu, kde sa hodnotí poslušnosť, obrana a pachové práce. Pes zaradený do chovu musí absolvovať výstavy s ocenením aspoň „ Veľmi dobrý“ a následné splnenie ďalších nevyhnutných podmienok pre pridelenie chovnosti psa a chráneného názvu chovateľskej stanice. Dôležitá je aj jeho bezplatná práca figuranta a poradcu mladým a začínajúcim psovodom. Vysoko si ceníme jeho záslužnú a statočnú prácu.

Kolektívy:

Kolektív junior

► Nicole ŠVAJČÍKOVÁ a Diana ANTALÍKOVÁ – Jazdecký klub pri Národnom žrebčíne Topoľčianky – voltíž

Umiestnenie a preteky:

– CVI Kaposvár 2014, kategória Dvojica – 1. miesto

– Majstrovstvá Európy Kaposvár 2014 – Dvojica – 1. miesto

– Majstrovstvá Európy Kaposvár 2014 – Dvojica – 5. miesto

– Majstrovstvá SR Topoľčianky 2014 – Dvojica – 1. miesto

– Vyhodnotenie najúspešnejšej DVOJICE na Slovensku – 1. miesto

Tieto dievčatá sa zúčastnili aj na medzinárodných súťažiach v kategórii skupina Kaposvár 2014, kde získali 3. miesto

– Majstrovstvá SR Topoľčianky, Skupina – 2. miesto

– Majstrovstvá SR Topoľčianky, Dvojica – 1. miesto

– Nicole Švajčíková na koni Camellia získala aj titul Majsterka v jednotlivcoch – 2. miesto

► Futbalové mužstvo Požitavskej futbalovej akadémie FC ViOn U12

Mužstvo v ročníku 2013/2014 obhájilo víťazstvo v dlhodobej súťaži futbalových prípraviek Eon talent ligy, počas halovej sezóny zvíťazilo na 5. halových turnajoch v rámci Slovenska, zvíťazilo aj na medzinárodnom turnaji v Prostějove. Na jeseň 2014 sa mužstvo zúčastnilo neoficiálnych Majstrovstiev Slovenska v minifutbale Mini Champions liga 2014 vo Zvolene, kde po vynikajúcich výkonoch obsadilo krásne 3. miesto! V aktuálnom ročníku 2. ligy mladších žiakov mužstvo figuruje na 4. mieste so stratou 3 bodov na vedúce mužstvo. V súčasnosti je mužstvo FC ViOn PFA U12 považované za jedno z najlepších mužstiev.

► Stolnotenisový klub CVČ Zlaté Moravce A

Stolnotenisový klub CVČ Zlaté Moravce prešiel ďalším svojím historickým míľnikom. Po sezóne 2013/2014 a výborných výkonoch v 3. lige postúpilo „Á-čko“ do 2. ligy. Ako nováčik si počína nad očakávanie dobre, keď v konkurencii 14 kvalitných tímov, ako napríklad Dubnica, Partizánske, Trenčín, Nové Zámky, či Trnovec, figuruje predbežne na 6-tej priečke. Chlapci na sebe tvrdo pracujú a podarilo sa im aj niekoľko úctyhodných výsledkov. V zostave: Peter Krčmárik, Mário Pacalaj, Miloš Kudrej a Ľuboš Magušin sa postarali o najlepšie umiestnenie nášho klubu vo svojej 15-ročnej histórii.

Čestná cena za celoživotný prístup k športu

► Peter KOVÁČ st.

Peter Kováč st. je jedným zo zakladateľov Stolnotenisového klubu CVČ Zlaté Moravce. Sponzorovanie jeho firmou Kovotherm a láska k tomuto športu vytvorili základy pre vznik klubu. V roku 2001, keď sa začala písať jeho história, nastupoval pravidelne v základnej zostave a patril ku kľúčovým hráčom družstva. Hneď v druhom ročníku sa mu s kolektívom družstva Zlatých Moraviec podarilo bez prehry vyhrať 5. ligu a postúpiť. V roku 2006 putoval na medzizastávku do Volkoviec, kde dosahoval taktiež výborné športové výsledky, aby sa v roku 2011 vrátil do družstva Zlatých Moraviec, kde pôsobí dodnes. V sezóne 2013/2014 sa mu podaril úspech v podobe postupu do 3. ligy. Peter Kováč st. nás reprezentuje aj na medzinárodnej úrovni. Pravidelne sa zúčastňuje medzinárodných veteránskych turnajov po celej Európe. Predstavil sa v Maďarsku, Turecku, Nemecku, či v Českej republike. Vo svojej kategórii zvíťazil na medzinárodnom turnaji v Maďarsku, v tureckej Antalyi a v českom Havířove sa prebojoval do finále. V Budapešti a v Brémach to bolo 3., resp. 4. miesto. Na Slovensku absolvoval 6 veteránskych turnajov, kde celkovo obsadil 4. miesto a na Majstrovstvách Slovenska, ktoré sa konali v roku 2014 v Martine, obsadil konečné 3.- 4. delené miesto. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu mesta!

► František SÝKORA – Kynologický klub

Patrí k dlhoročným aktívnym členom už pôvodného klubu ZO Kynologická ešte za čias Zväzarmu, neskôr bol jeden zo zakladajúcich členov terajšieho Kynologického klubu Zlaté Moravce. Úspešne vycvičil niekoľkých psov, nezištne pomáha a radí mládeži a začínajúcim kynológom. Pravidelne sa aktívne podieľa na príprave väčšiny akcií usporiadaných klubom. Na konte má odrobené stovky brigádnických hodín na zveľaďovaní a údržbe areálu. Do činnosti a akcií klubu investoval aj vlastné nemalé finančné prostriedky. Aj takouto formou chceme vyjadriť vďaku a obdiv Františkovi Sýkorovi.

Špeciálne ocenenie za podporu športu

► Ing. Peter KUBA – Stolnotenisový klub, člen, hráč a sponzor stolnotenisovej herne

Ing. Peter Kuba je príkladom, ako nezištne a bez akýchkoľvek prosperít podporovať rast mladých športovcov a šport ako taký, predovšetkým tenis a stolný tenis. Je aktívnym členom Stolnotenisového klubu CVČ Zlaté Moravce a hlavným sponzorom klubu. Jeho investície a dlhoročná podpora z vlastných prostriedkov sú obdivuhodné a zaručujú tak fungovanie najúspešnejšieho stolnotenisového klubu v okolí. Jeho snom bolo postaviť špičkovú stolnotenisovú herňu a tento sen sa mu splnil. Zlaté Moravce sa tak môžu tešiť z jednej z najkrajších herní na celom Slovensku, ak nie najkrajšej. V jej priestoroch vyrastajú tí najmladší, ktorým učaroval tento šport a konajú sa v nej zápasy od 1. po 7. ligu. Za takúto podporu si Ing. Peter Kuba zaslúži veľkú úctu a vďaku.

Hlavná cena primátorky Mesta Zlaté Moravce

Primátorka Mesta Zlaté Moravce udeľuje hlavnú cenu dvom mladým športovkyniam vo voltíži.

► Nicole Švajčíkovej a Diane Antalíkovej z Jazdeckého klubu pri Národnom žrebčíne v Topoľčiankach, ktoré v roku 2014 reprezentovali Mesto Zlaté Moravce na mnohých športových súťažiach na Slovensku aj v zahraničí a zožali množstvo ocenení. Päťkrát prvé miesto, dvakrát druhé miesto, jedenkrát tretie miesto a jedenkrát piate miesto na slovenskom aj európskom súťažnom poli. Gratulujeme obom dievčatám a želáme im veľa úspechov a dobrých umiestnení aj v budúcnosti. Mesto Zlaté Moravce je právom hrdé na takéto obdivuhodné mladé športovkyne!

Všetkým oceneným úprimne gratulujeme!

O umocnenie slávnosti sa postarali svojím vystúpením Soňa Meňhertová, Mgr. Zuzana Molnárová a Gejza Hlavatý zo Základnej umeleckej školy, ktorých vystúpenie ukončilo oficiálnu a otvorilo neoficiálnu časť stretnutia. Tá bola venovaná občerstveniu a družným rozhovorom.

Spracovala M. Petrovičová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button