AktualityPozvánky

Výstava obrazov

poradna

Držiteľka viacerých ocenení v Taliansku Katarína Drienovská, amatérsky rezbár a výtvarník Jozef Drienovský a výtvarníčka Diana Pechová predstavia svoju tvorbu na Výstave obrazov, ktorá bude prebiehať od 15. augusta do 30. septembra 2015 v priestoroch Mestského múzea v Zlatých Moravciach.

Jozef Drienovský sa začal venovať amatérskemu rezbárstvu po strednej škole. Bol členom výtvarného krúžku pri Calexe, kde ako jediný vystavoval na miestnych a okresných výstavách plastiky z dreva. Neskôr vzbudil jeho záujem kameň. Po nástupe do kamenárstva (kde pracuje dodnes) sa naučil do neho sekať písmo a osvojil si techniky práce s ním. Amatérskemu maľovaniu akrylom sa venuje 3 roky. Na výstave bude možné vidieť jeho výtvarné diela s motívom krajiniek a kvetov, pri ktorých mu slúžia ako predlohy väčšinou vlastne vyhotovené fotografické snímky, ale i plastiky z dreva a štylizované postavy z kameňa.

Jeho dcéra Katarína Drienovská sa od detstva zaujímala o kresbu a maľbu, čo ju viedlo k výberu štúdia na ZUŠ v Zlatých Moravciach, neskôr SŠÚV v Bratislave. V súčasnosti žije a tvorí v Salerne. V Taliansku mala od roku 2007 viacero výstav a získala viacero ocenení. V roku 2007 získala Medzinárodnú cenu umenia SAN CRISPINO, kde jej bola udelená strieborná medaila prezidenta republiky. Na výstave bude možné vidieť portréty, krajinky, zátišia s použitím techniky akrylu, olejomaľby, ceruzky a pastelky.

Svojimi dielami obohatí výstavu i Diana Pechová, ktorá sa s umením zoznámila vo veľmi útlom veku, keď jej otec vyvolával doma v komore fotografie, zbieral starožitnosti a rozprával o dejinách umenia. Na ZUŠ v Zlatých Moravciach získala základy pre maľbu, kresbu a ostatné techniky, ktoré neskôr rozšírila na SŠÚV a VŠVU v Bratislave. Vo svojej tvorbe sa venuje kombinovaným, experimentálnym a multimediálnym technikám. Jej výtvarné vyjadrovanie prechádza od abstraktného ku konkrétnemu, prepája a pozoruje vesmírne sféry, vzťahy, energie, makro a mikrokozmos. Výstava potrvá do 30. septembra 2015.

Mgr. Ľubica Packová-Zahradárová

www.zlatemoravce.info


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button