Aktuality

Rodinné rekreačné pobyty zadarmo

poradna

Ak Váš čistý príjem do domácnosti za predchádzajúci kalendárny mesiac nepresahuje 1,5 násobok životného minima, ak si každé Vaše nezaopatrené dieťa riadne plní povinnú školskú dochádzku a máte záujem o pobyty v štátnych zariadeniach zadarmo, prihláste sa na Mestskom úrade v Zlatých Moravciach na čísle dverí 23 alebo na tel. čísle 037/69 239 03, kde Vám pri vypĺňaní s Vašou prihláškou budú nápomocní.

Keďže sú to pobyty určené pre sociálne slabšie rodiny, ktoré nemajú možnosť získať príslušné tlačivo svojpomocne, na žiadosť Ministerstva vnútra Slovenskej republiky prejavil Mestský úrad ústretovosť pomôcť záujemcom s vybavovaním.

Úrad nemá kompetencie nič vyhodnocovať, nesmie posudzovať, nepreberá vyplnené tlačivá, ani ich nikam nezasiela. Mestský úrad Vám pomôže a poradí.

Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky v súvislosti s 2. sociálnym balíčkom vlády SR organizuje rekreačné pobyty pre sociálne slabšie rodiny s nezaopatrenými deťmi v štátnych zariadeniach zadarmo. Pobyty majú charakter krátkodobého rekreačného pobytu a uskutočnia sa v zariadeniach MV SR na území celého Slovenska. Žiadatelia majú možnosť voľného výberu z ponuky rekreačných zariadení a termínov pobytov.

• Na pridelenie bezplatného poukazu na rekreačný pobyt nie je právny nárok.

• Zdarma je ubytovanie a plná penzia pre príslušný počet osôb na príslušný počet dní / nocí.

• Dopravu “do” a “z” rekreačného zariadenia si zabezpečuje žiadateľ individuálne, na vlastné náklady a zodpovednosť.

• Žiadosť a prílohy posiela žiadateľ na adresu Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny miestne príslušného k trvalému bydlisku žiadateľa.

• Výsledok spracovania žiadostí bude oznámený len úspešným žiadateľom.

Viac podrobnejších informácií získate na bezplatnom tel. čísle call centra MV SR – 0800 222 222

Ľubomíra Rosinská

Žiadosť rodiny s deťmi /PDF na stiahnutie/

plagat-soc-rodiny-pobyty


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button