AktualityPodujatia

Slniečko svietilo, pretekári sa snažili maximálne, externí diváci chýbali, médiá nie

poradna

Takto zhodnotil 5. ročník Branného preteku kynológov v Zlatých Moravciach predseda klubu RNDr. Jozef Paluška. Konal sa 25. októbra v Chyzerovciach.

Napriek všetkému, aj toto nedeľné, októbrové podujatie splnilo svoj účel. So svojimi štvornohými priateľmi sa ho oficiálne zúčastnilo 9 súťažiacich, ktorí si zmerali svoje výkony, silu, zdatnosť a zároveň utužili vzťahy medzi sebou a svojimi miláčikmi.

V úvode predstavil predseda Klubu kynológov rozhodcov a s pretekármi prešiel súťažnú trať s vysvetlením.

„Všetci súťažiaci boli z domáceho klubu, tentokrát z pozvaných hostí neprišiel nik. O to vyššiu úroveň si držal tento ročník, kde bolo vidieť, že najmä mladí pretekári so svojimi psami prešli oproti minulému roku opäť kus cesty vpred a za svoje výkony sa naozaj nemuseli hanbiť. Trať dlhá cca 400 m, sťažená prekážkami (skok vysoký, preliezačka, rebrík, plazenie, kladina, tunel, skok cez okno, odloženie, hod granátom, kotúľ a streľba), preverila poslušnosť psov a ich fyzickú zdatnosť, ako aj zdatnosť psovodov a rozhodcov. Tradične najväčšie rezervy sme opäť zaznamenali v hode granátom na cieľ, kde tretina pretekárov netrafila ani raz, plný počet nemal nikto a najlepšie výkony v hádzaní dosiahli p. Krupa a p. Valach. Naopak, k výraznému zlepšeniu prišlo v streľbe zo vzduchovky, kde boli úspešní všetci. Pretek bol zakončený obranou psovoda a hladkým zadržaním (figuranta robil Miroslav Géci), kde najlepší výkon ukázal RTW s ktorým súťažil Viktor Géci a NO Mandy Jánošovej. Po sčítaní výsledkov a po občerstvení, súťaž vyhodnotil a ceny rozdal hlavný rozhodca František Sýkora za asistencie Martiny Ondrejkovej,“ zhrnul súťažné dopoludnie Jozef Paluška, ktorého osobitné poďakovanie patrí sponzorom súťaže, Kataríne Rumankovej z predajni U Fifi, MUDr. Ostatníkovi, Michaele Ondrejkovej a samozrejme všetkým účinkujúcim za disciplínu, férové zápolenie, nezištnú pomoc a aktívny prístup, vďaka čomu celá súťaž prebehla hladko, bez incidentov a mimoriadnych udalostí.

Aj keď pozvaní hostia neprišli, ako povedal pán Paluška, fungovanie Klubu to nijak neovplyvní, naopak, aj takáto akcia v kruhu najbližších, kde sú všetci ako rodina, je výsledkom súdržnosti, priateľstiev, entuziazmu, vloženej energie a času, ktorý sa aj napriek okolnostiam úročí v spokojnosti, v dobrom pocite a v lepších výsledkoch ich práce.

  • Víťazom Branného preteku sa stal Jozef Paluška s NO – Terry. Druhý skončil Vladimír Krupa s NO – Black a tretí najlepší bol vyhodnotený Martin Valach so svojim dobermanom Damalom.

Ďalšie poradie súťažiacich:

  • 4. miesto: Marko Geleta
  • 5. miesto: Mandy Jánošová
  • 6. miesto: Martin Chren
  • 7. miesto: Jozef Géci
  • 8. miesto: Viktor Géci
  • 9. miesto: Róbert Horný

Mimo súťaženia si trať vyskúšal aj František Filip so sučkou Senta.

Ľ. Rosinská

Informácie poskytol Jozef Paluška

www.zlatemoravce.info
viac foto: FACEBOOK


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button