AktualityŠkoly

Ako sme hľadali jeseň

poradna

„Počuli ste tú novinu, počuli ste detičky? Že vraj z nášho papiernictva zmizli všetky farbičky? Zmizla žltá aj červená, už aj hnedej farby niet, ale my sme detektívi, vypátrame všetko hneď.“ – Takto sa prihovárali deťom v Slniečku jesenní škriatkovia. Preto sa deti vybrali pátrať po tajomstvách jesene a veru našli: ,,VÝSTAVU TEKVIČIAKOV“.

Podľa detskej poroty a pridelených bodov zvíťazil tekvičiak Spiderman, ktorého zhotovil Dušanko Rozbora z 5.triedy.

Z plodov jesene a zo záhrad svojich rodičov a starých rodičov sme si vytvorili v každej triede ,,VÝSTAVY PLODOV JESENE“. Pretože máme radi zvieratá a chceme sa o ne postarať aj počas dlhej zimy, nazbierali deti plné vrecia gaštanov a odovzdali ich poľovníkom.

Koncom októbra sme pozvali na posedenie pri čajíku našich starých rodičov a ponúkli im nielen voňavý bylinkový čaj, ale aj darček v podobe básní, piesní, tancov a divadielok. Veru, veľa očí starých rodičov sa od šťastia a radosti zo svojich vnúčat riadne zarosili.

Jesenný vietor už dul zo všetkých síl do posledných listov na strome a to bol najlepší čas vyhlásiť ,,ŠARKANIÁDU“. Súťaže sa zúčastnilo 47 šarkanov „od výmyslu sveta“ a poletovaním v záhrade našej škôlky predvádzali svoju krásu. Každá trieda hlasovala a najväčší počet hlasov získala Patrika Babiaková  zo 4 triedy. Všetky šarkany a tekvičiaci dostali sladkú odmenu. Poďakovanie patrí všetkým deťom a ich rodičom, ktorí im pomáhali pri výrobe týchto krásnych umeleckých diel.

Tiež sme poznávali prácu kominárov, sledovali ich pri práci, radi odpovedali na zvedavé detské otázky.

A tak sme vypátrali, že jeseň je krásna a farebná, dáva nám plody zo záhrad, polí, lúk, lesov, že na jeseň krásne lietajú šarkany, výborne sa naháňa s vetríkom po šuchotajúcom lístí.

Už sa nevieme dočkať zimy, ale o tom nabudúce 🙂

Kolektív – MŠ na Kalinčiakovej ulici


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button