AktualityŠport

V našom meste sa znovu konal najväčší volejbalový turnaj na Slovensku

poradna

Dňa 8. novembra 2015 sa konal štvrtý ročník Turnaja o Pohár primátora v halovom volejbale amatérov, ktorého organizátormi boli členovia zlatomoraveckého volejbalového tímu „Chmeľové bábovky“ a veľmi veľa dobrovoľníkov (ako podotkol jeden z hlavných usporiadateľov každého ročníka Peter Janík).

Už po tretíkrát sa ho zúčastnilo 35 súťažných družstiev z celého Slovenska a po druhýkrát sa konal s medzinárodnou účasťou štyroch tímov z Česka a Poľska. Hralo sa v piatich telocvičniach (Gymnázium J. Kráľa, Stredná odborná škola polytechnická, Stredná odborná škola obchodu a služieb, Obchodná akadémia, ZŠ – Robotnícka ul.) od ôsmej hodiny rána do deviatej hodiny večer s počtom registrovaných hráčov 266 z Košíc, Banskej Bystrici, Myjavy, Nitry, Dolného Kubína, Bratislavy, Kútov, Liptovského Hrádku, Tlmáč, Banskej Štiavnici, Spišskej Novej Vsi, Humenného, Zvolena, Brezna, Bánoviec nad Bebravou, Ostravy, Krakowa a z mesta Zlaté Moravce, za ktoré hralo 5 súťažných tímov.

Zaslúžene si najväčší, ručne vyrobený, víťazný pohár odniesli Nitrania a družstvo „Spikes“. Druhé miesto patrilo Liptovskému Mikulášu s tímom „Drobci“ a na treťom mieste sa umiestnil tím „Ta co ja znam?“, vytvorený z hráčov z celého Slovenska. Najlepším hráčom turnaja sa stal Martin Suja z víťazného družstva a za najlepšiu hráčku bola vyhlásená Katarína Bajhárová z Ostravy.

Úvodného i záverečného ceremoniálu sa zúčastnila aj zástupkyňa primátora Marta Balážová, ktorá sa prítomným prihovorila slovami: „Verím, že ste prežili zaujímavý športový deň a že sa Vám v Zlatých Moravciach páčilo. Ďakujem Vám za účasť a všetkým organizátorom za to, že sa tento deň mohol konať a dúfam, že sa tu o rok pri ďalšom ročníku zídeme minimálne v rovnakom počte ako teraz.“ Všetkým zapriala príjemný večer plný zábavy a do budúcna ešte veľa športových úspechov.

www.zlatemoravce.info
www.zlatemoravce.info

Zástupca organizačného tímu Jakub Ďuriš v závere turnaja vyjadril  spokojnosť nad jeho samotným priebehom. Prejavy vďaky všetkým hráčom a spoluorganizátorom, s vtipne komentovaným súhrnom dňa boli opätované obrovským skandovaním a potleskom všetkých prítomných.

Aj naďalej sa turnaje vo volejbale amatérskych tímov v Zlatých Moravciach  pokladajú za najväčšie na Slovensku a preto si ľudia, ktorí sa pod jeho organizáciu každoročne podpisujú, zaslúžia veľký obdiv a vďaku za zviditeľňovanie nášho mesta. Vždy dopadli k spokojnosti všetkých zúčastneným a ich prejavy sú neopísateľným zadosťučinením vloženého úsilia. Aj keď sa pred dvomi rokmi organizátori vyjadrili, že účasť 35 tímov je maximálnou métou, budúci ročník by mal počet účastníkov predsa len prevýšiť.

Srdečná vďaka organizačného tímu patrí predovšetkým najväčším sponzorom tohtoročného turnaja: GAWAPLAST SLOVAKIA a KARPAT – REMESELNÝ PIVOVAR, riaditeľom škôl za poskytnuté priestory a všetkým dobrovoľníkom, ktorí boli v jeho organizovaní nápomocní.

Ľubomíra Rosinská

viac foto: FACEBOOK
viac foto: FACEBOOK


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button