AktualityŠkoly

Týždeň pre zdravie na Pribinke

poradna

Týždeň pre zdravie je za nami a my môžeme jednohlasne povedať STÁLO TO ZATO!

V pondelok sme začali rozhlasovou reláciou o zdravej výžive v školskom rozhlase na tému „Hovorme o jedle“. Všetci sme si tak pripomenuli, aké dôležité je zdravo sa stravovať a do jedálnička denne zaradiť ovocie a zeleninu. Zároveň bola pre žiakov vyhlásená výtvarná súťaž „Chutné maľovanie“.

V utorok sme si Svetový deň výživy pripomenuli trochu netradične v telocvični súťažou „Moja učiteľka varí lepšie ako tvoja“. Dve družstvá žiakov so svojimi pani učiteľkami súťažili v príprave zdravých nátierok. Pravidlá boli jednoduché, pani učiteľky dirigovali, žiaci dobre počúvali a pracovali ako včeličky, pretože na prípravu mali stanovený čas. Atmosféra bola skvelá, úžasné obecenstvo tvorili žiaci z ŠKD, rodinní príslušníci našich žiakov a všetci, ktorí boli zvedaví a chceli sa zabaviť. Všetkým prítomným nátierky chutili a mnohí si ich prípravu vyskúšali aj doma. Obecenstvo si domov odnieslo recept na nátierky a súťažiaci okrem novej skúsenosti aj odmenu v podobe banánov a mrkvy. A my už vieme, že naši žiaci varia najlepšie.

V stredu sme cvičili, cvičili a cvičili. V telocvični znela hudba a žiaci cvičili v rytme dopoludnia aj popoludní v ŠKD.

Vo štvrtok sme mali Deň jablka. Ráno sme opäť začali rozhlasovou reláciou o účinkoch jablka na naše zdravie. Na škole prebiehalo tematické vyučovanie, vo všetkých ročníkoch sa okrem iného písal jablkový diktát a žiaci si na desiatu priniesli jabĺčko. V triedach sa našli aj jablkové koláčiky, džúsy, štrúdle či špeciálna jablková torta. Sladký jablkový deň si urobili žiaci aj v ŠKD a pripravili si rôzne ovocné šaláty, v ktorých nechýbali práve jabĺčka.

Vyvrcholením zdravého týždňa na našej škole bola piatková akcia „Do školy na bicykli“. Napriek sviežemu ránu sa pred bránou školy stretlo 36 milovníkov kolies. Chlapci aj dievčatá, na bicykloch či kolobežkách, si dali spoločne symbolické kolo pre zdravie okolo školy. Za odvahu dostali diplom a bezpečnostnú nálepku. Taktiež bola vyhodnotená výtvarná súťaž „Chutné maľovanie“. Do súťaže bolo prihlásených 38 žiackych prác a 10 najlepších bolo odmenených balíčkom zdravých potravín.

A čo na záver? Ďakujeme. Ďakujeme za každé pekné slovo, ktoré sme tento týždeň počuli. Ďakujeme za každý šťastný úsmev našich žiakov. Ďakujeme Vám všetkým, ktorí ste sa s chuťou a odhodlaním vrhli do realizácie tohto skvelého týždňa. A ďakujeme rodičom za ich podporu.

Mgr. Zuzana Šišovská

pribinka
viac foto: FACEBOOK


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button