AktualityŠport

Nazrime do novembrových aktivít “Pirueťákov”

poradna

“Cítim sa ako hrdá trénerka najlepších detí v Európe,” s prejavom neskutočnej radosti konštatovala Nikoleta Szegényová po príchode domov z Majstrovstiev Európy koncom júla 2015, ktoré sa v tomto roku konali na Balatóne. Jej zverenci si zo súťaže vo výrazových tancoch odniesli dve prvé, dve druhé a dve špeciálne ocenenia. Úspechy tanečnej skupiny PIRUETT, ktoré sú potvrdením ich šikovnosti, zožali aj v novembri, keď sa 7. 11. zúčastnili celoslovenskej profesionálnej IDO súťaži, H&T Cupu v Bratislave, na ktorom získali v juniorskej kategórii (JVK) 2. miesto za formáciu BOSS – kategória Lady style. V tej istej kategórii duo Shake it Off získalo 3. miesto.

Získané ocenenia si ich trénerka s prihliadnutím na náročnosť ohľadom konkurencie váži o to viac, že zopár tanečníkov, dokonca niektorých i počas súťaže, podľahli nepríjemnej chrípke. “Napriek tomu všetko zvládli a nakoniec sme si domov so cťou odniesli dva víťazné poháre,” zhodnotila výkony “Pirueťákov” Nikoleta.

viac foto: FACEBOOK
viac foto: FACEBOOK


Tanečná skupina Piruett, ktorá pracuje pod Centrom voľného času v Zlatých Moravciach, sa podpísala aj pod organizáciu “Haloween párty pre tanečníkov”. Konala sa 12. novembra v priestoroch CVČ, kde sa tanečníci sami postarali o občerstvenie a predviedli vlastnoručne vyrobené hrôzostrašné masky, pri výrobe ktorých im pomáhali aj rodičia. Pre všetkých zúčastnených bolo toto podujatie malým odľahčením za ich vynaložené úsilie a popri dennodenných školských povinnostiach, ktoré musia súčasne zvládať, bolo milým spestrením náročných dní po súťaži.

viac foto: FACEBOOK
viac foto: FACEBOOK


Dňa 15. novembra sa tanečníci v Centre voľného času zdokonaľovali v tanečných kreáciách, vo viacerých štýloch hip hopu. Takmer šesť hodín sa tu konal workshop tanečnej skupiny LT LenTanec, ktorý do veľkej mieri rozšíril pohybové schopnosti malých tanečníkov v ich prospech a vďaka ktorému nadobudli znovu nové skúsenosti.

viac foto: FACEBOOK
viac foto: FACEBOOK


Skupina PIRUETT sa 29. novembra zúčastnila tanečnej súťaže o Pohár Akadémie tanca v Nitre, kde obsadili 3. miesto s choreografiou Pravek – Show dance (detská kategória), 1. miesto Hip Hop kids (detská kategória), 1. miesto Hip Hop (JVK) – BOSS a 2. miesto Hip Hop (JVK) – FANCY.
“Súťaž mala super atmosféru, celé sme si to tam užili,” skonštatovala trénerka Nikoleta a svoju spokojnosť po úspechoch v končiacom sa roku vyjadrila slovami: “Spolu s choreografmi sme rok ukončili takto pekne. A v novom roku nás čakajú celkom nové choreografie a začneme sa pripravovať na rekvalifikáciu na majstrovstvá sveta, ktorá sa bude konať začiatkom marca.”

Ľubomíra Rosinská

piruet_diploms


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button