AktualityPre deti

Rozprávkový advent

poradna

Veľkí, či malí, rozprávky má každý rád, o to viac, že sa zaručene spájajú s poučným a pozitívnym koncom. V prvú adventnú nedeľu 29. novembra sa v domácnostiach rozhorela na adventných vencov prvá sviečka. Rovnako sa v tento deň  popoludní zapaľovala aj v Mestskom stredisku kultúry a športu pri príležitosti uskutočnenia akcie nesúcej názov Rozprávkový advent.

Rodičov s deťmi privítala a zároveň význam adventného obdobia a všetko, čo sa s ním spája, priblížila programová manažérka Klaudia Ivanovičová.

V krásne vyzdobenej miestnosti dominoval vianočný stromček, ktorý vždy navodí tú správnu, vianočnú náladu. O jej podporu sa hrou zimných a známych melódií na saxofón a kayboard postarali žiaci Základnej umeleckej školy Anna Molnárová a Alexander Gajdoš. Svojich zverencov prišiel podporiť riaditeľ umeleckej školy Tomáš Kečkéš a spev vyučujúca Zuzana Hudecová Molnárová.

Príbehy Anjelik Striebrovlások, Zatúlaný sob a Malí horskí záchranári, prečítané vedúcou Annou Šútorovou a pracovníčkami Mestskej knižnice, knihovníčkami Alenkou Malou a Miroslavou Kabátovou, deti počúvali priam so zatajeným dychom. Počas stretnutia, na ktorom bola prítomná aj riaditeľka MSKŠ Simona Holubová, si rodičia oddýchli a pookriali pri dobrej hudbe a možno aj spomienkach z detstva, ku ktorým skĺzli vďaka rozprávkovým príbehom. Veď je známe, že v každom z nás sa ukrýva kúsok dieťaťa, ktoré radi ukážeme, napríklad práve vďaka tradíciám a zvykom spojených s vianočným obdobím, no hlavne vďaka samotnému a neopakovateľnému čaru Vianoc.

Pripravené občerstvenie po tanci a menšej diskusii o tom, čo si deti z popoludnia odniesli, padlo veľmi vhod a na úžitok.

M. Petrovičová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button