AktualityDenné centrum

Stretnutie plné tvorenia

poradna

S aktivitami, ktorým sa venujú nevidiaci a slabozrakí fungujúci pod domovskou ZO, vás pravidelne informujeme, čím sa dáva do popredia plnohodnotnosť života aj v prípade zápasenia s prekážkami prameniacimi z tejto oblasti zdravotných problémov.

V pondelok 30. novembra sa k obľúbenej tvorivej činnosti, ktorou je pletenie košíkov z pedigu a iných dekoratívnych a úžitkových predmetov, pridružila ďalšia a v tomto období naozaj aktuálna.

Blížiace sa Vianoce si snáď nik nevie predstaviť bez rôznych dobrôt, medzi ktoré patria aj obľúbené a tradičné medovníky. Okrem toho, že vynikajúco chutia, vedia v prípade ich vyzdobenia potešiť nejedno oko a dušu. A práve umeniu správnej techniky zdobenia priúčala na tomto stretnutí všetkých záujemcov pani Terézia Pilčíková, ktorá prvé pokusy o vytvorenie zložitejších vzorov zdobenia ohodnotila veľmi kladne. Niektoré z týchto dielok zostanú v Dennom centre, kde skončia v pripravovanej výstavke.

Každé jedno stretnutie sa podpisuje pod udržiavanie stále potrebných a vítaných priateľských vzťahov. Ich súčasťou je humor, radosť, ale aj prípadné povzbudenie, či odovzdanie dobrých rád.

Novinkou je spoločenská hmatová hra QARDO obsahujúca 64 hracích štvorcových žetónov určená nielen pre nevidomých. Pri vidiacich ľuďoch sa v prípade tejto hry vytvoria podmienky, akoby boli v pozícii nevidiacich. Počet hráčov môže byť 2 až 8. Autorom tejto spoločenskej hry je Václav Fanta. Noví členovia sú podľa predsedníčky Matildy Zemanovej vždy vítaní.

M. Petrovičová

Informácie poskytla Matilda Zemanová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button