AktualityKultúra

“OKAMIHY” Pavla Čepčeka

poradna

„Kde niet fotografie, niet histórie“ je životným mottom profesionálneho fotografa Pavla Čepčeka, ktorého fotografie bude možné vidieť na výstave „Okamihy“ od 1.3. – 29.4.2016 v priestoroch Mestského múzea v Zlatých Moravciach, pobočke Ponitrianskeho múzea v Nitre.

Pavol Čepček, rodák z Topoľčianok sa venuje fotografovaniu od raného detstva. Ako chlapec pozoroval otca v tmavej komore pri vyvolávaní fotografií. Bol jedným z prvých fotografov na Slovensku, ktorý si vroku 1984 vyvolávali doma farebné diapozitívy. Spočiatku sa fotografovaniu venoval s väčšími i menšími prestávkami, no od roku 1997 sa mu venuje sústavne. Počas svojej fotografickej praxe sa neustále snažil zlepšovať vo všetkých smeroch od fotografovania, až po spracovanie fotografií. To, že jeho práca je zároveň i koníčkom a do svojich fotografií vkladá nielen dlhoročné skúsenosti, ale i umelecké cítenie a lásku svedčí mnoho ocenení, ktoré získal. Najúspešnejším je 1. miesto za fotografiu Wild Africa vo svetovej súťaži The Royal Edinburgh Military Tatoo 2014.

Na výstave „Okamihy“ bude vystavených približne 25 fotografií. Ako už samotný názov výstavy prezrádza, sú na nich zachytené okamihy podoby krajín (Slovensko, Škótsko), portrétov, street foto, ku ktorým ho viažu krásne spomienky. Výstava potrvá do 29.4.2016.

www.zlatemoravce.info
www.zlatemoravce.info


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button