AktualityKultúra

Okamihy Paľa Čepčeka

poradna

Pre milovníkov umenia a širokú kultúrnu verejnosť bola v Mestskom múzeu v Zlatých Moravciach dňa 1. marca. 2016 otvorená výstava fotografií profesionálneho fotografa Paľa Čepčeka zo Žitavian pod názvom Okamihy.

Autor výstavy, člen Fotop Topoľčianky, prezentuje svoje najúspešnejšie fotografické práce z rôznych kútov sveta, predovšetkým zo Škótska.

Na zaujímavých umeleckých fotografiách nechýbajú ani cestovateľské momentky z prírodných krás Slovenska, obľúbená autorova tematika portréty ľudí a fotografie ocenené na súťažných výstavách.  K  najväčšiemu autorovmu úspechu je získanie 1. miesta na svetovej súťaži The Royal Edinburg Military Tattoo 2014 fotografiou Wild Africa. K ďalším úspechom patrí 1. miesto z Edinburgu za fotografiu Freestyle zo súťaže Europe Direct Senica – Euroobčan hviezda Európy, cena Predsedu NSK M. Belicu na Celoslovenskej súťaži AMFO 2015 v Leviciach, 1. miesto v súťaži Vysoké hory Slovenska v Nitre za fotografiu Pokoj v duši, 3. miesto v časopise Příroda 2015, 8. miesto Čarovná zima, akceptácie FIAP na Medzinárodných výstavách.

Autor výstavy sa fotografovaniu venuje ako koníčku od detstva. Na Slovensku patril k prvým fotografom, ktorí si doma vyvolávali farebné diapozitívy. Do svojej práce, ktorá mu prináša radosť, vkladá svoje dlhoročné skúsenosti, umelecké cítenie, ale aj lásku.

Jeho životným mottom je: Kde niet fotografie, niet histórie.

Výstava potrvá do 29. apríla 2016.

Anton Kaiser


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button