AktualityKultúra

Úspech v krajskom kole recitačnej súťaže – najlepšia bola Zlatomoravčanka

poradna

 Dostať sa na celoslovenskú prehliadku najlepších recitátoriek na Slovensku “Vansovej Lomnička”, sa veru len tak ľahko nepodarí ani tým najlepším a pre mnohých táto udalosť zostáva len nesplneným snom.

Splnenie tohto sna sa podaril Zlatomoravčanke Anne Kiššovej, ktorá vyhrala krajské kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy žien Vansovej Lomnička v Nitre, ktoré sa uskutočnilo 8, marca 2016.
Súťaže sa zúčastnilo 13 recitátoriek, ktoré zastupovali mestá Nitru, Zlaté Moravce, Komárno, Nové Zámky a Topoľčany. Recitátorky hodnotila porota v zložení Alena Pajtinková – herečka DAB V Nitre, Marica Šišková – ZUŠ v Nitre, Július Krajčík – riaditeľ  Tribečského Osvetového strediska v Nitre.
Prednesom prózy od Ivany Havranovej “Nájdi dobrého a láskavého”, si Anna Kiššová v III.kategórii nad 40 rokov vybojovala postup do celoslovenského kola, kde bude reprezentovať nielen Zlaté Moravce, ale celý Nitriansky kraj.

Blahoželáme k úspechu a držíme palce na celoslovenskom kole, ktoré bude v Banskej Bystrici.

-red-

www.zlatemoravce.info


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button