Aktuality

Žalobaba žaluje alebo, ako to na úrade chodí

poradna

Dovoľte mi, milí čitatelia, aby som sa Vám po troch mesiacoch od svojej výpovede z Mestského úradu opäť prihovorila a aby som možno do chaosu, ktorý v tomto meste vládne, vniesla trošku svetla a nádeje pre všetkých, ktorí sa pokúšajú niečomu rozumieť a nevedia sa vo všetkých tých informáciách zorientovať.

Napriek tomu, že pre Mesto Zlaté Moravce už nepracujem, z pozície, ktorú som ako šéfredaktorka Tekovských novín do konca roka 2015 mala a zo zodpovednosti, ktorú som vždy cítila, do diania nielen v tomto meste, ale aj vyššej politiky videla oveľa viac, som prijala možnosť sa Vám znovu prihovoriť. Možno sa nám s kolegami podarí znovu webový portál zlatemoravce.info pozdvihnúť, ako aj prácu, ktorá tu po nás zostala. Možno pomôžeme spravodlivosti, možno sa minimálne veľa ľudí pozastaví, popremýšľa a nájde si tú povestnú slamku, ktorej sa všetci chytáme, až keď už je „o päť minút dvanásť“.

Politika nie je pekná. Na to už iste dávno mnohí z Vás prišli. No, či sa Vám to páči alebo nie, na nás všetkých záleží, kto bude vládnuť nielen v našom meste, starať sa o nás, pomáhať nám a v nadväznosti na to, rovnako len my, sami, rozhodujeme o tom, kto bude riadiť tento štát a celý náš svet.

V minulosti som sa Vám občas prihovárala mojim duchovných pohľadom na situácie a život ako taký a ľudia, ktorí ma poznajú bližšie a moje články vnímali hlbšie, vedia o čom hovorím.

Vzhľadom k tomu, že sa v posledných mesiacoch veľa toho v redakcii Tekovských novín zmenilo a že sa stále nerozhodlo o jej budúcom fungovaní, dovoľte mi, aby som Vám ozrejmila zopár dôležitých informácií, o ktorých možno neviete.

Nenapísala som za pani Balážovú vianočné prianie pre občanov mesta

Dňa 30. novembra sa vedenie Mesta zastúpeného Martou Balážovou a prednostom Mariánom Takáčom rozhodlo, že viac nepotrebuje využívať služby, ktoré si Mesto zazmluvnilo na základe verejného obstarávania. Tieto služby boli zo strany Mesta Zlaté Moravce vypovedané bez udania dôvodu. Išlo o grafické práce Tekovských novín a práce ohľadne webovej stránky zlatemoravce.info.

V rovnakom čase mi bola navrhnutá výpoveď dohodou, bez udania dôvodu, nakoľko žiadne relevantné dôvody zo strany Mesta neexistovali. Z existenčných dôvodov (som matka troch detí, samoživiteľka) a zo zodpovednosti k práci, ktorú som nadovšetko milovala, som na túto dohodu nepristúpila, čoho dôsledkom boli neznesiteľné situácie, ktoré vyvrcholili siahnutím na plat zo strany vedenia so zdôvodnením, ktoré bolo verejne prezentované na predposlednom zasadnutí Mestského zastupiteľstva. „Vraj som odmietla napísať za pani Balážovú vianočné prianie pre občanov Zlatých Moraviec.“

Vzhľadom k tomu, že týmto situáciám predchádzalo moje nesúhlasné stanovisko s vydaním novín, práve na základe splnenia tohto príkazu mohlo byť v budúcnosti autorstvo konfliktných článkov písaných pani Balážovou, v prípadnom súdnom spore, spochybnené.

Všetky príkazy vyplývajúce z mojej pracovnej náplne som si svedomito plnila a pani Balážová si veľmi dobre pamätá, že aj jej som kedykoľvek vyšla v ústrety, vrátane večerných a nočných hodín, cez víkend, či vo sviatok.

Zotrvať naďalej vo funkcii šéfredaktorky a niesť trestnoprávnu zodpovednosť za chyby niekoho druhého, nemalo viac význam.

TU je nesúhlasné stanovisko k vydaniu novembrových novín.

Oh no!... That's not a valid download file

Aj napriek pokusom, súčasné vedenie dodnes nenašlo za nás náhradu

Po mojom rozhodnutí odišla aj moja kolegyňa, zazmluvnený grafik zotrval pre Mesto pracovať na základe uzatvorených zmlúv ešte počas výpovednej lehoty, do konca januára. Pre neúspešné pokusy nájsť za neho náhradu, bola zaslaná objednávka na grafické služby februárového čísla Tekovských novín, znovu jemu, aj po uplynutí výpovednej lehoty. Webovú stránku zlatemoravce.info malo Mesto Zlaté Moravce v prenájme do konca februára.

Chcem, aby ste vedeli, že som sa nechcela vyžalovať na nespravodlivosť, pretože každý sa má právo rozhodnúť tak, ako chce a čomu verí, ako pani zástupkyňa a obklopiť sa ľuďmi, ktorí pre Mesto budú pracovať „lepšie“ ako my traja, hoci ich za dva mesiace nenašla.

Mesto na svojej oficiálnej stránke zverejnilo nepravdivé informácie

Mesto informuje, že zmluvu s webovým portálom Info viac nepredĺžilo, že si viac nezodpovedá za zverejnené príspevky na ňom a že začalo šetriť.

Ide o ďalšie zavádzanie občana zo strany dočasného vedenia Mesta, zastúpeného Martou Balážovou, formou nevinných písmeniek na oficiálnom webe.

Skutočnosť je taká, že túto zmluvu Mesto vypovedalo bez udania dôvodu, aj napriek tomu, že bola uzavretá na základe zákonného verejného obstarávania a jej platnosť trvala ešte do mája. Bolo by to v poriadku, keby to aj takouto formou odprezentovalo a uviedlo skutočný dôvod zrušenia.

Pravda je aj taká, že Mesto si nikdy za príspevky a výstupy z Mestského úradu zverejnených na Infe trestnoprávne nezodpovedalo, pretože nikdy nebolo majiteľom domény.

K šetreniu Mestského úradu: Áno… redakcia môže pracovať s jednou novinárkou a môže sa ušetriť aj na inom grafikovi. Ale ani jeden z tých novinárov a grafikov nebude aktívne chodiť po toľkých akciách, robiť súčasne aj video-reportáže, držať kameru, fotoaparát, písať články, spracovávať cca 50 – 60 výstupov mesačne, vyrábať plagáty, propagačné materiály mesta, organizovať podujatia, pracovať pre toto mesto mimo pracovnej doby a ešte komunikovať s občanmi za Mesto na sociálnych sieťach. TOTO BOLA NAŠA PRÁCA V MINULOM VOLEBNOM OBDOBÍ.

Nebudem tu rozpisovať celú genézu INFA, tej sa budem venovať neskôr a práve vy, naši čitatelia, ste dôkazom toho, že ste našu prácu vnímali ako prínos pre toto mesto. Dva roky sme INFO robili ZADARMO a verte, že budeme pokračovať aj naďalej a jeho prevádzku len tak nezastavíme, nakoľko ste nám stále verní a čitateľnosť zo dňa na deň stále stúpa. Svedčia o tom aj čísla jedinečných návštev podľa Google Analytics za posledný mesiac = 24 218.

Tam, kde niečo končí, niečo nové začína

Pripravujeme pre Vás ďalšie projekty a videorelácie, ktoré Vám prinesieme v roku 2016. Všetky príspevky, ktoré sme tu zverejňovali, pochádzali z Vášho života, záujmov a podujatí. Info bolo pre všetkých občanov zadarmo a preto sme boli na každej Vašej akcii, na ktorú sme boli pozvaní a ktorú sme následne bezplatne zdokumentovali a zverejnili.

Začíname novú éru webového portálu INFO bez akejkoľvek podpory Mesta, ktoré už nebude platené z Vašich daní (stálo 500 € mesačne). Komerčné príspevky sa stávajú realitou a neskreslené informácie Vám budeme prinášať aj prostredníctvom sociálnych sietí – Google +, Youtube a samozrejme Facebook, na ktorých je neuveriteľných 4583 registrovaných fanúškov.

Naša úprimná a srdečná vďaka

Dovoľte, aby som sa Vám, našim verným čitateľom, za všetkých nás troch zo srdca poďakovala, ako som to robila pravidelne po celé roky. Bez Vás, by naša práca nikdy svoj zmysel nemala. Ďakujeme všetkým našim nadriadeným, v ktorých sme nachádzali podporu, ktorí nás nechali vždy slobodne pracovať a vďaka ktorým sme vždy spoločne našli kompromis a spoločnú reč. Ďakujeme za príležitosť poznať veľké osobnosti, toľkých ľudí dobrej vôle, toľko lásky a radosti z práce, ktorá nás spoločne napĺňala a ďakujeme za každý prejav náklonnosti a vrúcne poďakovania, pre ktoré nás do dnešného dňa kontaktujete. Aj nám bolo cťou poznať Vás a stretávať sa s Vami.

Keďže si našich čitateľov nadovšetko vážime, a nedokážeme zahodiť našu päťročnú prácu do koša ako naše súčasné vedenie, rozhodli sme sa INFO nasledujúce mesiace udržať a samozrejme nebudete ukrátení ani o týždenné horoskopy od Majky.

Za redakciu zlatemoravce.info Vám prajem krásne dni a do skorého videnia 🙂

Ľubomíra Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button