Aktuality

Koho mám voliť? A čo je správne?

poradna

Veríte v Boha? Veríte v duchovný svet? V samých seba a v svoje sny? V čistotu duší a v dobro ľudí? Veríte, že všetko, čo sa v našich životoch udeje, plní vždy nejaký účel a zmysel? Viete, že najsprávnejšie rozhodnutia, ktoré v živote urobíme, sú tie, ktoré vzniknú z našich vlastných pocitov?

Veľakrát si nedokážeme naše konanie rozumne vysvetliť. Príde impulz, konáme a rozhodneme, lebo to tak proste cítime. Vtedy je všetko tak, ako má byť a v týchto rozhodnutiach následne nachádzame aj svoju spokojnosť. Ak konáme na základe rôznych analýz a zvažujeme pre a proti, svoje rozhodnutie podmieňujeme, odďaľujeme, ak okolnosti, ktoré nás nad zmenou nútili pouvažovať, sú stále horšie a neznesiteľnejšie, časom aj tak zistíme, že zmeny vo svojich životoch sme mali urobiť už dávno a že sme ich odkladali len preto, aby sa problémy s nimi súvisiace nabalili do závratných veľkostí.

Naši vládni činitelia sú odzrkadlením podstaty nášho národa. Viete na základe čoho sa rozhodujú pri voľbách tí najstarší, stredná a najmladšia generácia? Naši starí rodičia majú svoj svet. Neradi prijímajú zmeny a väčšina z nich už odmieta svoj rast, záujem o celkové dianie ako také, sú verní, lojálni, nemajú radi zmeny, v novej dobe sa pomaly strácajú a stávajú sa z nich ľudia, ktorí sa snažia už len jednoduchšie v rámci svojich možností prežiť. Veľmi rýchlo prijímajú svoj údel, ľahko sa podriaďujú tomu, čo počujú. Napriek tomu, sú životom veľmi skúsení a ak sú aktívni, snažia sa mladšej generácii ponúknuť na vyváženie skutočné životné hodnoty, na ktoré sa v tomto zrýchlenom svete pomaly, ale isto zabúda. Mladí k volebným urnám nechodia, podceňujú svoje hlasy a myslia si, že táto krajina všetko zvláda aj bez ich pričinenia. Ak sa predsa len rozhodnú ísť voliť, ich hlas je rebelstvo a pripadne tomu, kto najviac vytŕča z davu a kto je iný ako jeho konkurenti. Stredná generácia je voči politickému dianiu už väčšinou apatická, pretože ich povinnosti, starosti a problémy natoľko prevýšili záujem o politické dianie, že dajú prednosť inej, podľa nich zmysluplnejšej činnosti, s ospravedlnením únavy zo správ, ktoré každý deň dokola zo spravodajstiev prijímame a v spleti zverejnených informácii nedokážu rozlíšiť v tomto hektickom svete pravdu od klamstiev.

Napriek tomu existuje pomoc. Pre tých, ktorí sa predsa len rozhodnú ísť voliť, mám malinkú radu, ktorá v komunálnej politike isto zaberie.

Že mnohí z Vás kandidátov na primátora nepoznáte? Dajte na prvý pocit, ktorý v sebe máte. Pokiaľ máte pochybnosti, podporte tento výber s tým, čo ste o tom človeku počuli. Ak ste sa s ním stretli, čo hovorí reč jeho tela, správanie, čo vyžaruje, ako na Vás pôsobí, na čo si spomeniete? Potom si prečítajte alebo vypočujte čo ponúka, akým spôsobom sa prezentuje a najdôležitejší faktor je… z koho podporou ide a kto pri ňom stojí. Pretože všetci si priťahujeme svoje vlastné zrkadlá a akými ľuďmi sme, takými sa aj obklopujeme.

Doba duchovna v ktorej sa nachádzame, nás núti vynechať z rozhodnutí rozum, spoliehať sa na svoje srdce, pocity a intuíciu, núti nás dôverovať ľuďom, akými sme sami. Ani jeden kandidát, ktorý chce byť v tomto meste primátorom, tam nie je náhodou.

Na akej úrovni sa naša spoločnosť, či mesto nachádza, kto ju tvorí, takí vždy budú aj naši „vládcovia“.

Choďte voliť a verte, že každým svojím hlasom prispievate k zlepšeniu situácie, v ktorej sa práve nachádzame 🙂

Ľubomíra Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button