AktualityKultúra

Výstava obrazov

poradna

Pre milovníkov umenia bola v dňoch 24. až 30.októbra 2016 vo výstavných priestoroch Mestského strediska kultúry a športu v Zlatých Moravciach otvorená výstava obrazov amatérskej výtvarníčky Ing. Lucie Fazekašovej. Svojou výtvarnou tvorbou sa predstavila po prvýkrát v Zlatých Moravciach.

Mladá autorka výstavy z obce Slepčany je čerstvá absolventka Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Inšpiráciu pre svoje malé umelecké diela čerpá hlavne z ríše zvierat, ktoré ju priťahujú od detstva. Predstavila sa aj niekoľkými námetmi kvetov, ale najradšej maľuje psíkov, ktorých má aj doma. 

Spočiatku svoje umelecké výtvory stvárňovala na výkres. Na plátne maľuje len niečo vyše roka bez akýchkoľvek vedomostí získaných  z oblasti výtvarného umenia. V tvorbe ju najviac fascinuje konská elegancia. Ako hovorí, – ak sa dá do iného tvaru, vzniká zvláštne umelecké dielo a keď z obrazu cítiť aj pach zvieraťa, vtedy sa vydarilo. 




Lucia Fazekašová sa 6 rokov venuje nechtovému dizajnu. Aj keď má k výtvarnému umeniu veľmi blízko, vzťah k maľovaniu obrazov prišlo samo od seba. – skrátka, vzala som do ruky štetec a stalo sa. Preto je to možno také zvláštne. Zvieratká, ktoré z kresieb vychádzajú, ma začali fascinovať. Teším sa na každý vzniknutý obraz, ale keď je hotový, zosmutniem, lebo nemôžem v ňom ďalej pokračovať. Vo svojej tvorbe nemám ešte vyhranený vlastný výtvarný štýl. Z akrylových farieb, ktoré spontánne ukladám na plátno, vznikajú realistické obrazy. V nich nachádzam uspokojenie. 

I keď sa autorka výstavy maľovaniu venuje iba krátku dobu, jej prvá autorská výstava vzbudila u návštevníkov nemalý obdiv.

 Anton Kaiser

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”883″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”Spusť prezentáciu” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button