AktualityŠportVideo

DETSKÝ LEZECKÝ FESTIVAL – II.ROČNÍK

poradna

 

V sobotu 9.9. sa uskutočnil dlho očakávaný II.ročník lezeckého festivalu pre deti z Nitrianskeho kraja. Cieľom festivalu je stretnutie všetkých lezúcich detí v lezeckých kluboch a rozvíjať spoluprácu aj mimo tohto podujatia, čo sa nám postupne darí. Dôkazom tejto spolupráce bolo aj trojdňové sústredenie pretekárov, ktoré sa koncom prázdnin konalo v športovo-relaxačnom stredisku v Handlovej a zrealizovali ho spolu Horolezecký klub Zlaté Moravce a Junior climbing team Levice.

Tento rok sa festivalu celkovo zúčastnilo 28 nedočkavých detí, odhodlaných bojovať o najlepšie umiestnenia. Počasie nám prialo, takže ráno prebehla rozcvička vonku, kde sa už pomaly pripravoval guláš. Nasledoval tréning ciest na rýchlosť, po ktorom sme zaradili bouldrový workshop, kde sme deti oboznámili so základmi bouldrovania a technikou. Tento rok sme pripravili pre deti ťažšie lezecké cesty (bouldre), aby do budúcna vedeli, čo ich približne čaká na jednotlivých kolách slovenského pohára.

Počas prestávky zapojili deti svoju fantáziu pri malovaní na kameň, výrobe Rock Monsters a rodičia si mohli pozrieť výstavu fotiek detí z lezeckého výletu, ktorá zdobila vstupnú chodbu. Tento deň sme zavŕšili očakávaným pretekom – lezenie na rýchlosť. Deti spolu s rodičmi vytvorili neuveritelnú atmosféru, ktorá ich vyburcovala k pekným výkonom. Po vynikajúcom guláši sme konečne prešli k vyhodnoteniu, kde sme ocenili 18 miest v troch kategóriách. Ceny a poháre pre tých najlepších sú rozdané a samozrejme každý účastník už tradične obdržal pamiatkovú medailu festivalu.

Nám nezostáva nič iné ako sa podakovať všetkým, čo prispeli k uskutočneniu tohto druhého ročníka tejto akcie. Liezlo sa na nových chytoch a štruktúrach, zakúpené vďaka úspešným projektom, ktoré podporili Mesto Zlaté Moravce, Nitriansky samosprávny kraj a Tesco cez program Vy rozhodujete, my pomáhame.

Organizátorky festivalu Lucia a Simona Korcové

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”943″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[prezentácia]” template=”/home/html/zlatemoravce.info/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button