AktualityKultúraPozvánky

ZASPIEVAJ SI ĽUDOVKU NAŽIVO V PARKU

poradna

Melódia známych i menej známych ľudových piesní v podaní Speváckej skupiny Zlatomoravčianka a účinkujúcich hostí FS Inovec, DFS Zlatňanka, SSk Babička, FSk Kolovrátok, SSk Trnky, SSk Chyzerovčanka a DFS Lupienok rozozvučí priestor Parku Janka Kráľa na Námestí A. Hlinku v Zlatých Moravciach v nedeľu, 17.6.2018 o 15.00 hod.

Pobočka Ponitrianskeho múzea – Mestské múzeum v Zlatých Moravciach pripravilo v spolupráci so Speváckou skupinou Zlatomoravčianka program „Zaspievaj si ľudovku naživo v parku“, ktorý nadväzuje na televízny program známy z Televízie 8. Hoci spevácka skupina vznikla len v roku 2016, za sebou má viacero vystúpení nielen na súkromných akciách, ale aj na podujatiach organizovaných pri príležitosti výročných a významných udalostí v Meste Zlaté Moravce a Nitra. V minulom roku spolupracovali s Mestským múzeom pri zachovávaní a šírení ľudových tradícií na cyklických podujatiach – Toč sa, toč kolovrátok, Fašiangy vmúzeu, Dožinky, Slivkobranie, Páračky, či hodová slávnosť, ktorá bola sfilmovaná v Dome ľudového bývania v Šali, pobočke Ponitrianskeho múzea. Spevácku skupinu založil Vladimír Rumanko, ktorý sa v mladosti venoval big-beatovej hudbe a v tom čase pri pomyslení, že v budúcnosti založí spevácku skupinu so zameraním na ľudové piesne, by sa určite pousmial. Dnes sa však vďaka jeho nadšeniu môže Zlatomoravčianka tešiť 2.miestu v Hitparáde Televízie 8 – „Dobre mi je, dobre“, kde súťažili spevácke a folklórne súbory z celého Slovenska. V nedeľu, 17. 6. 2018 o 15.00 hod. v Parku Janka Kráľa na Námestí A. Hlinku 1 v Zlatých Moravciach si môže každý nielen vypočuť, ale i zaspievať so Speváckou skupinou Zlatomoravčianka piesne z repertoáru Vlasty Mudríkovej a ľudové piesne zo Zlatých Moraviec a okolia. V programe „Zaspievaj si ľudovku naživo v parku“,ktorým bude sprevádzať Elenn Waltersteinová, vystúpia účinkujúci hostia FS Inovec, DFS Zlatňanka, SSk Babička, FSk Kolovrátok, SSk Trnky, SSk Chyzerovčanka a DFS Lupienok.

Mgr. Ľubica Packová-Zahradárová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button