AktualityŠport

Detský lezecký festival

poradna

V sobotu 15. septembra sa deti z lezeckých klubov v NSK stretli na 3. ročníku Detského lezeckého festivalu, ktorý organizoval Horolezecký klub Zlaté Moravce. Novinkou tohto roku bolo rozšírenie festivalu o outdoorovú časť, ktorá sa konala na Benáte a mala u detí veľký úspech.

Deti sa naučili pravidlám lezenia a správania v prírode, vysvetlila sa im etika bouldrovania a tiež si vyskúšali aj slackline- chôdzu po lane. Deti aj rodičia sa oboznámili s lezeckou disciplínou bouldering, ktorú môžu praktizovať kdekoľvek je kúsok skaly, pričom rodičia detí nemusia mať špeciálne lezecké zručnosti ani výstroj. Fotky z tejto vydarenej akcie, na ktoré sa deti vždy veľmi tešia, zdobia vstupnú chodbu lezeckej steny.

Indoorová časť, ktorá sa už konala na lezeckej stene, sa začala spoločnou rozvičkou a rozlezením v ľahkých cestách. Nasledoval bouldering, prelez ťažších kratších ciest zameraných na techniku. Pre pretekárov to bola zároveň príprava na Majstrovstvá Slovenska. V oddychovej prestávke si deti mohli vyrábať lezecké záložky do kníh. Vyvrcholením celej akcie boli rýchlostné preteky, kde vyhrali lezci s najrýchlejším časom. Súťažilo sa v troch vekových kategóriách rozdelených na chlapcov a dievčatá. Celkovo 18 najlepších lezcov si odnieslo domov víťazný pohár s vecnými cenami. Všetci účastníci dostali pamätné medajle.

Poďakovanie patrí všetkým 10 dobrovoľníkom- fotografovi, záchranárom, ističom, rozhodcom, inštruktorom a aj rodičom, ktorí s akciou pomohli. Rovnako chceme poďakovať mestu Zlaté Moravce, s ktorého finančnou podporou sa celý tento dvojdňový projekt realizoval.

Horolezecký Klub Zlaté Moravce

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1009″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[prezentácia]” template=”/home/html/zlatemoravce.info/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button