Aktuality

Trhlina lámala v Zlatých Moravciach rekordy

poradna

Koncom januára 2019 vstupuje do kín thriller Trhlina, natočený podľa rovnomennej knihy od Jozefa Kariku. Oficiálna premiéra sa uskutoční 24. januára. V štyroch kinách na Slovensku si ho ale diváci mohli pozrieť v predpremiére, pár dní v predstihu. Medzi tieto kiná sa zaradilo aj Kino Tekov Zlaté Moravce.

Exkluzívna predpremiéra filmu Trhlina sa v Zlatých Moravciach odohrala v nedeľu 20. januára 2019 o 18.00 hodine. S predajom lístkov sa začalo o 16.20 hodine. Už tesne po piatej však bolo beznádejne vypredané.   

V novej ére kina, ktorá sa začala písať v novembri 2015, kedy došlo k jeho presťahovaniu do budovy Mestského strediska kultúry a športu, sa ešte žiadnemu filmu nepodarilo vypredať úplne celú sálu aj s balkónom.

Vedúci Kina Tekov Stanislav Ivanovič hovorí o absolútnom rekorde. „V našom kine sme vôbec po prvýkrát hrali predpremiéru. Trhlina sa ukázala ako veľmi úspešný film. Prvýkrát sme vypredali aj balkón, čo sa predtým ešte nikdy nestalo. Lístkov bolo celkovo predaných 406, čím bola úplne naplnená kapacita nášho kina,“ povedal spokojný Ivanovič. Záujem o film bol podľa jeho slov tak vysoký, že až vyše dvesto ľuďom sa lístok vôbec neušiel. „Pre naplnenie kapacity sme, žiaľ, nemohli predať lístky všetkým záujemcom, čo je nám veľmi ľúto a týmto sa im ospravedlňujeme. Veríme ale, že to ľudia pochopili a Trhlinu si k nám prídu pozrieť v ďalšie termíny,“ dodal. Premietať sa bude od 24. januára do 27. januára. Reprízy Trhliny sú v kine na pláne aj počas mesiaca február.

Trhlina od režiséra Petra Bejbaka je mysteriózny thriller o jednej z najväčších záhad Slovenska – nevysvetliteľnom miznutí ľudí v pohorí Tribeč. Dej filmu sa tak odohráva v tesnej blízkosti Zlatých Moraviec. To bol aj dôvod, pre ktorý bola nášmu mestu povolená predpremiéra. Vo filme môžeme vidieť viacerých známych slovenských hercov ako Tomáš Maštalír či Juraj Loj.

Peter Klimant
zdroj: zm eu


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button