Aktuality

V Nemocnici Zlaté Moravce využívajú najmodernejší prístroj na vyšetrenia vzoriek krvi

poradna

Nemocnica Zlaté Moravce, člen skupiny AGEL SK, využíva na vyšetrenia krvi a moču jeden z najmodernejších prístrojov. Tento slúži pre potreby vyšetrení hospitalizovaných, ale aj ambulantných pacientov. Analyzátor AU 480 dokáže rýchlo a spoľahlivo vyšetriť tisíce vzoriek, čo prináša efekt tak pre pacientov, ako aj lekárov predovšetkým v úspore času a v presnejšej diagnostike ochorení.

Prístroj bol dodaný do Nemocnice v Zlatých Moravciach v lete a za prvé mesiace jeho prevádzky sa vynikajúco osvedčil. ,,Používame ho na bežné spektrum krvných vyšetrení a moču (KVP – kvantitatívna proteinúria, amyláza, mikroalbumín). Vyšetrujeme biologický materiál od pacientov pomocou štandardných laboratórnych vyšetrovacích metód v klinickej biochémií a laboratórnej hematológií podľa požiadaviek ordinujúcich lekárov z celého nášho regiónu,“ hovorí vedúci lekár oddelenia laboratórnej medicíny MUDr. Milan Rebek. Od dodania vzorky po jej rozbor prejdú 2-3 hodiny.

V roku 2018 v Nemocnici Zlaté Moravce realizovali viac jako 453 tisíc výkonov pre všetky zdravotné poisťovne. Len na hematologickom oddelení to bolo vyše 106 tisíc rozborov. Priemerne na klinickú biochémiu na jeden mesiac pripadá cca 37-tisíc výkonov, na hematológiu cca 8 tisíc rozborov.  ,,Nový prístroj nám umožňuje rozširovať spektrum vyšetrení, zvýšil kvalitu, rýchlosť a dostupnosť laboratórnych vyšetrení v regióne. Tým ide ruka v ruke aj zvyšovanie kvality klinickej diagnostiky“, dodáva MUDr. Rebek.

Jedno z najmodernejších zariadení je plne automatické, vyžaduje len minimálnu obsluhu, všetky úkony si riadi počítač, výsledky sú vygenerované po viacnásobnej kontrole.  V prevádzke je 5 dní v týždni.

Nemocnicu Zlaté Moravce a.s. od 1. januára 2017 prevádzkuje skupina AGEL SK. Základný rajón nemocnice tvorí obyvateľstvo okresu Zlaté Moravce s hraničnými obcami okresov Nitra a Levice, čo spádovo predstavuje cca 45.000 obyvateľov. Po zániku nemocnice v Novej Bani (2008) nemocnica čiastočne poskytuje zdravotnícke služby i pre obyvateľov regiónu Nová Baňa. Zdravotná starostlivosť je v Nemocnici Zlaté Moravce a.s. zabezpečovaná na 58 lôžkach.

nemocnicamoravce.sk

 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button