AktualityKomerčné články

PZP vyberajte starostlivo: Na čo si dať pozor?

poradna

Sponzorovaný článok

Povinné zmluvné poistenie je poistenie, ktoré má mať zo zákona uzatvorené každý majiteľ, respektíve prevádzkovateľ motorového vozidla. Pripravili sme si článok, v ktorom vám priblížime niekoľko skutočností, ktoré je potrebné pri výbere poistenia zohľadniť.

 

Povinné zmluvné poistenie je zákonnou povinnosťou každého majiteľa motorového vozidla. V prípade nesplnenia tejto povinnosti hrozí majiteľovi pokuta vo výške niekoľkých stoviek eur. Rovnako je dôležité uvedomiť si, že ten, kto poistku neuzavrie a spôsobí vozidlom druhému škodu na zdraví alebo na majetku, ju bude musieť uhradiť z vlastných zdrojov. Pri výbere povinného zmluvného poistenia sledujte nielen ceny PZP, ale rovnako aj limity poistného plnenia, šírku asistenčných služieb či ponuku ďalších pripoistení.

Neprehliadnite výšku limitov poistného plnenia

Poisťovne ponúkajú spravidla povinné zmluvné poistenie vo viacerých variantoch. Čím je poistenie kvalitnejšie, tým jeho cena úmerne stúpa. V prvom rade sa zamerajte na výšku poistných limitov pre škody na majetku a ujmy z ublíženia na zdraví či usmrtenia.

Pozrite sa, čo všetko poistenie zahŕňa

Výška poistných limitov nie je jediným faktorom, ktorý je potrebné pri výbere poistenia zohľadňovať. Dôležitý je tiež napríklad rozsah asistenčných služieb k povinnému poisteniu. Všimnite si, ktoré úkony sú v rámci poistenia zdarma, a za ktoré si budete musieť priplatiť.

Ktoré pripoistenia sa oplatí mať?

Súčasťou kvalitného poistenia vozidla sú aj ďalšie pripoistenia. Niektoré poisťovne ponúkajú pripoistenia ako napríklad poistenie krádeže, škody na vlastnom vozidle alebo škody spôsobené živlami. Medzi užitočné pripoistenie patrí aj úrazové poistenie vodiča a osôb vo vozidle, osobných vecí a batožiny alebo aj poistenie prívesného vozíka.

Povinné zmluvné poistenie prináša viacero výhod a hlavne vďaka nemu ušetríte, pretože poskytuje poistnú ochranu pre prípad škody spôsobené prevádzkou motorového vozidla. Rovnako vás chráni pred nepriaznivými finančnými nárokmi poškodeného v prípade vzniknutej škody.


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button